Apropó

Apropó je projekt z mislijo na mlade.

Študentom in mladim zaposlenim, ki želijo spoznavati svet odnosov z javnostmi in strateškega komuniciranja, omogočimo vstop v stroko skozi naša vrata.

V obliki predavanj, predstavitve dobrih primerov, povezovanja in izvedbe prakse v agenciji, želimo mladim ponuditi stik s stroko, ki ga pri formalnem izobraževanju tudi najbolj pogrešajo. Navsezadnje pa gre tudi za priložnost, da mlajše generacije v agencijo prinesejo nov val mladosti, energije, radovednosti in želje po uspehu. Kot strokovnjakom za strateško komuniciranje nam je namreč zelo pomembno, da poznamo potencialne bodoče zaposlene in da smo z njimi v čim ožjem odnosu.

Apropó oziroma Boot camp odnosov z javnostmi, kot smo ga poimenovali, je torej stičišče agencije in mladih, željnih zaposlitve v stroki. Rezultat projekta so v prijetnem vzdušju sklenjene poslovne vezi, zasedena nova delovna mesta in uspešen začetek kariere mladih.

Utrinki druge edicije Apropója: Ko kriza vznikne na digitalu

Drugo izvedbo Apropója smo posvetili področju kriznega komuniciranja, s poudarkom na reševanju kriznih situacij, ki vzniknejo v digitalnem svetu.

Po uvodnem spoznavanju agencije je sledila serija treh predavanj, tekom katerih smo osem izbranih udeležencev spoznali s pripravo komunikacijske strategije, jih popeljali v svet družbenih omrežij ter jim je predali znanje o pravilih kriznega komuniciranja.

Sledile so predstavitve različnih kriznih situacij, s katerimi smo se soočili pri delu z našimi naročniki in jih z dobrim strateškim komuniciranjem tudi uspešno rešili.

V drugem delu dogodka pa so naši vedoželjni udeleženci, ki so vseskozi aktivno sodelovali s svojimi vprašanji, pridobljeno znanje uporabili še na praktičnem primeru. Razdelili smo jih v dve skupini in vsaki dodelili svojo krizno situacijo, za katero so pripravili in predstavili načrt kriznega komuniciranja.

Pestro celodnevno dogajanje smo v sproščenem vzdušju sklenili še s podelitvijo diplom in skupinskim fotografiranjem. Vsem udeležencem bomo v sklopu opravljanja prakse omogočili, da za dva tedna postanejo člani naše ekipe in pridobijo dodatno praktično znanje iz sveta komuniciranja.

Utrinki prve edicije Apropója: