Dirkalni tovornjaki tudi v prihodnje na odličnih pnevmatikah

Vsi udeleženci Evropskega prvenstva FIA v dirkanju s tovornjaki bodo nadaljnja tri leta tekmovali izključno na Goodyearovih dirkalnih tovornih pnevmatikah.

Ob začetku nove sezone sta Mednarodna avtomobilska zveza (FIA) in Goodyear podaljšala svoje dolgoletno partnerstvo, v sklopu katerega Goodyear do leta 2021 ostaja edini dobavitelj pnevmatik za Evropsko prvenstvo FIA v dirkanju s tovornjaki. Pri Goodyearu so na sodelovanje v seriji še posebej ponosni, saj pnevmatike predstavljajo izredno pomemben člen za zagotavljanje varnosti in doseganje ciljev v najtežjih pogojih.

Goodyear bo že petnajsto leto zapored s tovornimi dirkalnimi pnevmatikami opremil vsa vozila, ki se bodo pomerila na evropskih dirkah s tovornjaki. Pnevmatike dimenzije 315/70R22.5 so bile posebej razvite z namenom, da 5,5-tonskim tovornjakom, ki dosegajo hitrosti tudi do 160 km/h, zagotavljajo kar največjo zmogljivost v vseh razmerah. Med glavnimi prednostmi pnevmatik sta med drugim odličen oprijem na suhi in mokri podlagi ter tehnologija RFID (Radio Frequency Identity), s pomočjo katere lahko zveza FIA spremlja vsako posamezno pnevmatiko in zagotavlja dosledno upoštevanje predpisov. 

Goodyear s sodelovanjem v seriji vsakoletno dokazuje svoj razvojni napredek in kakovost svojih tovornih pnevmatik redne proizvodnje, saj imajo slednje podobno karkaso kot namensko razvite tovorne dirkalne pnevmatike. 

Nejc Horvat

Asistent

Podobne objave

Oddaj komentar