Okronali najboljšega poklicnega voznika tovornjaka

Najboljši poklicni vozniki tovornjakov iz vse Evrope so se zadnji septembrski vikend zbrali na Goodyearovi testni progi v Luksemburgu, kjer je potekalo finale tekmovanja DAF Driver Challenge. Po številnih preizkušnjah, v katerih so pokazali vse svoje znanje in izkušnje, si je naziv najboljšega od najboljših priboril Belgijec Peter Jacobs, organizatorji in tekmovalci pa so z dogodkom poskrbeli tudi za promocijo tega zahtevnega poklica. 

Več kot 1.000 kandidatov iz 30 držav se je prijavilo na letošnje tekmovanje DAF Driver Challenge, v katerem proizvajalec tovornjakov DAF z Goodyearom in družbo za pregled vozil Dekra izbira najboljšega voznika tovornjaka. Za uvrstitev v finale so morali v državnih tekmovanjih opraviti tako teoretične kot praktične naloge ter dokazati, da zmorejo kar najbolje izkoristiti gorivo, varno in pravočasno dostaviti blago, obenem pa tovornjak ohraniti v vrhunskem stanju. Uspelo je 18 voznikom, ki so se v boj za naziv najboljšega podali 28. in 29. septembra na Goodyearovi testni progi v luksemburškem Colmar-Bergu. 

Finalisti so se pomerili v devetih različnih preizkušnjah, strokovna žirija pa je ocenjevala njihove vozniške sposobnosti, osveščenost o varni vožnji, poznavanje prevozniškega poklica, ekološko vožnjo, tehnično znanje in mnoga druga področja. Voznikom so pri doseganju rezultatov pomagale Goodyearove tovorne pnevmatike nove generacije FUELMAX GEN-2 in KMAX GEN-2, ki so jim v kombinaciji s pametnimi tehnologijami Goodyear Total Mobility omogočile boljši izkoristek goriva in več prevoženih kilometrov. 

Po dvodnevnem dogodku se je z nazivom najboljšega voznika tovornjaka okronal Belgijec Peter Jacobs, zmago pa posvetil stanovskim kolegom, ki se vsak dan podajajo na ceste. Tekmovanje je tako poskrbelo tudi za promocijo tega zahtevnega poklica, saj so preizkušnje pokazale, da je za doseganje dobrih rezultatov potrebnih veliko izkušenj, znanja in spretnosti.

Nejc Horvat

Svetovalec

Podobne objave

Oddaj komentar