Porschejeva superšportna avtomobila z novimi pnevmatikami

Goodyear po nedavni predstavitvi nove serije pnevmatik Eagle F1 SuperSport oznanja, da je bila pnevmatika Eagle F1 SuperSport RS izbrana za prvo opremo superšportnih avtomobilov Porsche 911 GT2 RS in Porsche 911 GT3 RS. Pnevmatika s tem dokazuje svojo vrhunsko zmogljivost in naznanja zmagovit povratek Goodyearja v svet superšportnih vozil.

Pnevmatika Eagle F1 SuperSport RS iz rastočega segmenta pnevmatik UUHP (Ultra Ultra High Performance) uporabnikom omogoča izjemna doživetja na dirkalnih stezah. Goodyear je pnevmatiko namensko razvil za Porsche Motorsport, pri čemer je vrhunsko znanje združil z dolgoletnimi izkušnjami z dirkalnih stez. 

Omenjena pnevmatika je bila za Porsche 911 GT2 RS in Porsche 911 GT3 RS homologirana v posebnih dimenzijah, saj sta avtomobila potrebovala pnevmatike, ki zmorejo na zadnjih kolesih učinkovito prenašati moč 700 KM in navor 750 Nm, ter tako doseči večjo zmogljivost pri vožnji in vrhunske čase na krog. Gre za izjemno zahtevne pogoje, ki jih pnevmatika Eagle F1 SuperSport RS brezhibno izpolnjuje, kar je dokazala tudi na Porschejevi testni progi Nardo v Italiji.

Pnevmatika Eagle F1 SuperSport RS, ki na trg UUHP prinaša številne pionirske dosežke in naznanja zmagovit povratek Goodyearja v svet superšportnih vozil, je bila razvita v Goodyearovem razvojnem centru v Hanau v Nemčiji. 

Nejc Horvat

Svetovalec

Podobne objave

Oddaj komentar