Pomežik soncu

Brezplačne poletne počitnice za 795 otrok iz socialno šibkejših okolij.

V letošnjem poletju bo v okviru humanitarnega programa Pomežik soncu® Zveze prijateljev mladine Slovenije brezplačno poletno letovanje doživelo skupaj kar 795 otrok iz socialno šibkejših okolij in otrok s posebnimi potrebami. 

Program letos praznuje 20-letnico, s pomočjo donatorjev pa so samo letos zbrali 245.245,00 EUR, kar je največ doslej. 

Največji donator OMV Slovenija

Kot največji donator se je letos izkazal dolgoletni partner OMV Slovenija. Ob počitnikovanju zadnje skupine otrok v Pacugu, je v spremstvu ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenije Klampfer, otroke obiskala tudi generalna direktorica OMV Slovenija Vanja Lombar. 

»Število otrok, ki so se letos udeležili letovanja, govori samo zase. Veseli in ponosni smo, da smo skupaj z našimi člani Kluba zvestobe del te zgodbe in da smo v letošnjem letu z zbranimi sredstvi počitnice omogočili tako velikemu številu otrok. Iz leta v leto smo priča izjemnim zgodbam otrok s poletnih počitnic, ki nam dajejo zagon za ponovitev in nadgraditev dobrodelne akcije v okviru našega Kluba zvestobe, v kateri zbiramo točke zvestobe za letovanja otrok. Čestitke ZPMS za 20 let izvajanja humanitarnega programa in hvala za še eno uspešno sezono otroških počitnic,« je poudarila Lombarjeva.

OMV Slovenija je s pomočjo članov Kluba zvestobe Smile & Drive programu doniral 12 milijonov točk zvestobe, pretvorjenih v sredstva za izvedbo programa. Organizacija poletnih počitnic je stalnica v delovanju ZPMS in njenih društev oz. zvez. Zadnjih 5 let na počitnice peljejo 10 do 12 tisoč otrok letno, od tega tretjino brezplačno.

Similar posts

Leave a comment