Internetne hitrosti, ki nas razvajajo

Si sploh še predstavljamo življenje brez interneta? Na prvo žogo se zdi, da se ob onemogočenem dostopu do spletnih vsebin lahko počutimo, kot da bi nas nekdo prikrajšal za osnovno življenjsko dobrino. Razvoj digitalnih tehnologij napreduje vse hitreje, zato so operaterji tisti, ki morajo ostati v koraku s časom ali biti celo pred njim. Glede na trende nam bodo morali zagotavljati ustrezno podporo pri uporabi inovacij, kot so pametni domovi, mesta, pametne televizije in tako naprej.

Kakovostna uporaba obstoječih tehnologij in tehnologij prihodnosti temelji na ustrezni infrastrukturi. To pomeni zmogljivo internetno omrežje, od katerega je odvisno, kako hitre povezave bomo imeli v svojem domu. Kljub temu, da si lahko vsak uporabnik v množici ponudb izbere tisto, ki najbolj ustreza njegovim potrebam, so pričakovanja in zahteve slednjih vse večje. Da bi fiksnim uporabnikom zagotovili še prijetnejšo uporabniško izkušnjo, Telemach zadnja leta z več milijonskimi naložbami razvija svoje najhitrejše omrežje. 

Gre za največje GIGA omrežje v Sloveniji, saj so pri Telemachu že lani zagotovili hitrost interneta do kar 1 Gbps. Hitrost interneta 1 Gbps lahko zagotovijo že na več kot 80 odstotkih svojega omrežja. Zdaj so povečali tudi hitrosti, ki jih dobimo v fiksnih paketih EON. Te dosegajo tudi do 500 Mbps, kar si še pred kratkim ni bilo mogoče niti predstavljati. Poleg višjih hitrosti GIGA omrežje omogoča tudi najsodobnejše funkcionalnosti, kot so ogled za sedem dni nazaj na vseh programih, več kot 14.000 vsebin iz Video kluba, programi v visoki ločljivosti 4K in podobno.

Skrivnost hitrega interneta

Za zagotavljanje hitrega delovanja interneta poskrbi fiksno omrežje in njegova razvejanost po Sloveniji, ki povezavo pripelje naravnost v vaš dom. »V razvoj omrežja letno vlagamo več deset milijonov evrov, zato se danes ponašamo z najbolj razvitim in tehnološko dovršenim GIGA omrežjem. Omrežjem nove generacije! To nam daje pomembno prednost pred konkurenco, saj lahko na 80 % svojega omrežja ponudimo gigabitno hitrost interneta, kar uporabnikom omogoča izjemne hitrosti, stabilnost omrežja in omogoča uporabo tehnologij prihodnosti. V prihodnjih mesecih lahko pričakujemo pospešeno širjenje pokritosti in stremimo k temu, da bo 1 Gbps hitrosti interneta na voljo v vsakem slovenskem domu,« pravi Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha. Poleg finančnih investicij so pri Telemachu v zadnjem obdobju pospešeno brezplačno uporabnikom menjali starejšo opremo, ob tem pa s spremembo digitalnih in analognih programskih mest sprostili frekvence, ki jih lahko zdaj uporabijo za zagotavljanje višjih internetnih hitrosti. Že več kot tri četrtine Telemachovega omrežja omogoča GIGA hitrosti interneta, kar pomeni, da je vzpostavljena infrastruktura za prihajajoče pametne rešitve. 

Visoke hitrosti, nizke cene

Cene Telemachovih paketov kljub nadgradnji ostajajo enake kot doslej. Telemach namreč ob vsebinski nadgradnji in zagotavljanju višjih hitrosti ni spremenil cen svojih treh paketov – EON Premium, EON Full in EON Light. V paketu EON Premium je hitrost interneta povečana s 300 na 500 Mbps, v paketu EON Full s 150 na 250 Mbps in v paketu EON Light s 75 na 100 Mbps. »Razlikujemo se od ostale ponudbe storitev na slovenskem trgu in to nam uspeva na podlagi dovršene tehnologije ter pripadajočih storitev. Raziskave kažejo, da uporabniki želijo oblikovane pakete, predvsem pa cenijo preglednost in vključenost več storitev za ugodno ceno, brez presenečenj po sklenitvi naročniškega razmerja. In to ponujamo v naših paketih. Ko uporabniki izberejo paket, točno vedo, kaj bodo prejeli. Z vrhunskimi storitvami jim vračamo zaupanje,« pravi Ditka Maučec, članica poslovodstva Telemacha, odgovorna za marketing in razvoj produktov, ter nadaljuje:»Z GIGA omrežjem nove generacije smo v vlogi narekovalcev trendov in razvoja, zremo v prihodnost komuniciranja in s pregledno, jasno ter uporabniku prijazno ponudbo storitve prinašamo v domove in na dlan uporabnikom. Doslej skoraj nepredstavljive hitrosti interneta so odslej pri Telemachu na dosegu roke. Poleg tega s platformo EON odpiramo prostor za neomejeno zabavo vseh generacij. Več kot 14.000 vsebin na zahtevo v Video Klubu, ogled za sedem dni nazaj na vseh programih, EON Box, ki vsako televizijo spremeni v pametno televizijo, in v kombinaciji z najvišjimi hitrostmi interneta dejansko na enem mestu združujemo vsebine, ki jih imajo uporabniki najraje in jih tudi najpogosteje spremljajo.«

Similar posts

Leave a comment