Na dobrodelnem teku zbrali 11.000 € za otroke z avtizmom

Pretekli petek se je v Velenju pod sloganom Zmagamo, ko si pomagamo odvil že četrti Skazin dobrodelni tek Otrok otroku. Na sončno popoldne so mladi tekači iz vse Slovenije ob podpori svojih družin in številnih znanih obrazov navdušeno premagovali tekaško progo in s tem zbirali sredstva za svoje vrstnike v stiski. Družinski dogodek, ki iz leta v leto raste in presega vsa pričakovanja, so zaznamovali igriv otroški smeh, bučno navijanje ter solze sreče ob predaji donacije. Ta je letos znašala kar neverjetnih 11.000 evrov, ki so bili v celoti namenjeni Centru za otroke in starše Žalec, v katerem skrbijo za otroke z avtizmom. Zmagovalci teka so tako brez trohice dvoma postali prav vsi udeleženci, ki so s svojo srčnostjo in dobrodelnostjo pripomogli tudi k sprejemanju in spoštovanju drugačnosti.

Na tradicionalnem Skazinem dobrodelnem teku Otrok otroku, ki je letos potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, so otroci iz vse Slovenije stopili skupaj in pokazali svojo dobrodelnost. Na sončno petkovo popoldne so preplavili velenjski mestni stadion ter ob podpori družin in številnih znanih Slovencev poskrbeli, da je dogodek tudi tokrat presegel vsa pričakovanja. Poleg še večje udeležbe v primerjavi z lanskim letom so namreč zbrali tudi več sredstev – otrokom z avtizmom so pritekli neverjetnih 11.000 €.

Obiskovalce je skozi nepozaben in nasmehov poln dan popeljal priljubljeni radijski voditelj ter velik dobrotnik Miha Deželak, zazvrhano mero motivacije pa je vseskozi skrbela tudi pobudnica in gostiteljica dogodka Tanja Skaza. Slednja je v tandemu z Vlasto Nussdorfer, svetovalko predsednika republike na področju človekovih pravic, odprla uradni del dogodka, nato pa je sledilo ogrevanje z rokometaši kluba Gorenje VelenjePiko Nogavičko in plesno skupino M-Dance. Udeležence so zglasbenimi točkami bodrili bobnarji Laške pihalne godbe ter raper Trkaj in pevka Anabel, vsakega tekača pa sta ob prihodu na cilj z medaljo za srčnost nagradila Bepopovka Tinkara Fortuna in deskar na snegu Tim Mastnak.

Vrhunec pestrega programa, ki so ga dopolnjevale številne ustvarjalne delavnice, animacije in bogat srečelov, je pripadel predaji donacije zbranih sredstev. Skaza je slednja v celoti namenila Centru za otroke in starše Žalec, v katerem pod taktirko ustanoviteljice Sabine Korošec Zavšekskrbijo za najmlajše, ki se soočajo z avtizmom. Korošec Zavškova, ki je le stežka zadrževala solze, se je v družbi varovancev in njihovih družin prisrčno zahvalila vsem udeležencem, še posebej pa je izpostavila tudi prizadevanja organizatorjev, da so z dogodkom ozavestili javnost o sprejemanju in spoštovanju drugačnosti otrok z avtizmom.

Pobudnica in gostiteljica dogodka Tanja Skaza se je ob ganljivi predaji donacije iskreno zahvalila udeležencem in vsem, ki so pripomogli k uspehu dogodka, ob tem pa dodala: 

»Izjemno vesela sem, da smo se tudi letos zbrali v tako velikem številu in pokazali moč dobrodelnosti. Zbrana sredstva, predvsem pa iskreni nasmehi na obrazih otrok in vseh udeležencev pričajo, da resnično zmagamo, ko si pomagamo.«

Similar posts

Leave a comment