Rezultati poročila AKOS: Kdo največ pridobiva?

Zadnje četrtletje preteklega leta ni prineslo večjih odstopanj od že znanih trendov na telekomunikacijskih trgu.

Telemach še na prej ostaja najhitreje rastoči mobilni operater na slovenskem trgu in je edini, ki je na letni ravni zabeležil rast tržnega deleža na področju mobilnih storitev. V zadnjem četrtletju lanskega leta je dosegel 0,5 odstotno rast tržnega deleža, ki zdaj znaša 21,2 odstotka. Zadnje poročilo Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) kaže tudi na občutno rast Telemachovega tržnega deleža na področju televizije, interneta in VoIP telefonije.

»Predpogoj za rast tržnega deleža je zavedanje, da se stranke zanimajo le za najboljše storitve, ki so podprte z vrhunsko infrastrukturo ter so obenem cenovno dostopne. Imamo jasno vizijo in načrte, ki jih preko investicij v omrežje in bogato paketno ponudbo uresničujemo iz meseca v mesec,« ob izidu četrtletnih rezultatov pravi predsednik poslovodstva Telemacha Adrian Ježina.

Rast tudi pri televiziji, internetu in VoIP telefoniji

Po podatkih AKOS-a je Telemach preteklo leto v primerjavi z letom 2017 znatno povečal tudi tržni delež na področju televizijskih storitev, interneta in VoIP telefonije, ki je posledica tako organske rasti kot tudi akvizicije in uspešne integracije podjetja Teleing. V primerjavi s konkurenčnimi ponudniki je z 1,7-odstotno rastjo na trgu televizijskih storitev še nadgradil vodilni položaj.

Na področju zagotavljanja internetnih storitev je Telemach edini v lanskem letu svoj tržni delež povečal za več kot odstotek. 1,7-odstotna rast v zadnjem letu mu prinaša 27,3 odstotni delež na trgu. »Zagotavljanje internetnih storitev je dandanes osnova. Nadgrajujemo GIGA omrežje, ki ponekod po Sloveniji že ponuja internetno hitrost do 1 GB/s. Prizadevamo si, da to omogočimo celotnemu prebivalstvu Slovenije,«izpostavlja Adrian Ježina. Na področju VoIP telefonije je Telemach na slovenskem trgu ravno tako edini znatno povečal svoj tržni delež. Po povečanju v višini 2 odstotkov v zadnjem letu ta zdaj znaša 32,1 odstotka.

Similar posts

Leave a comment