Telemachovih 100.000 znamk za dober namen

Sreča se ne skriva v prejemanju, temveč v dajanju. Z doplačilnico Rdečega Križa Slovenije na dobrodelno noto igra tudi slovensko poštno podjetje in slehernemu posamezniku omogoča, da že s skromnim prispevkom pomaga pomoči potrebnim. Idejo je velikodušno podprlo tudi podjetje Telemach.

Sreča se skriva v drobnih stvareh. Navadno jo iščemo v tem, česar smo deležni sami, vse večkrat pa jo lahko najdemo tudi, ko si prizadevamo za dobrobit drugih. 

Vse to podjetja lažje dosežejo z medsebojnim povezovanjem, zato sta pred dobrim letom dni sodelovanje sklenila tudi Rdeči križ Slovenije ter Pošta Slovenije. Skupaj sta oblikovala znamko doplačilnico, ki znaša 0,17 EUR, pošiljatelj pa jo lahko doda običajni poštni znamki ter tako odda svoj prispevek Rdečemu Križu Slovenije.

Podporo dobrodelni gesti je izkazal tudi Telemach, ki je v tednu Rdečega križa na vsako poštno pošiljko dodal še doplačilnico za Rdeči Križ. Z več kot 100.000 poslanimi pismi v tednu dni so pri Telemachu v proračun Rdečega Križa Slovenije prispevali približno 20.000 evrov. Telemach sicer svojo zavezo družbeno odgovornega delovanja v letošnjem letu razširja na več področij družbe in začenja s projekti, usmerjenimi v dobrobit okolja, v katerem delujejo. Med projekti najdemo delavnice varne rabe interneta za osnovnošolce, pomoč društvom, ki pomagajo ljudem z nevrološkimi boleznimi ter prizadevanje za razvoj in uspeh slovenskega športa preko sponzorstev številnih vrhunskih športnikov in športnih zvez – košarkarske, nordijske, teniške ter zveze učiteljev in trenerjev smučanja. 

Similar posts

Leave a comment