V Kranju izvedeni trije prostovoljski projekti

Zaposleni kranjskega podjetja Goodyear v okviru programa prostovoljstva Goodyear Boljša prihodnost po Gorenjski izvajajo različne družbeno odgovorne akcije. Prostovoljci so v Kranju tako pomagali z organizacijo košarkarskega turnirja za osnovnošolce iz četrtih in petih razredov, v vrtcu Živ Žav v Stražišču postavili vrtno lopo, začeli pa so tudi z revitalizacijo kanjona reke Kokre.

Kranjski Goodyear v letošnjem letu ponovno izvaja družbeno odgovorno kampanjo Goodyear Boljša prihodnost, s katero se aktivno vključuje v lokalne skupnosti. Glavni cilj podjetja je, da zaposleni v sodelovanju z zunanjimi organizacijami pomagajo ustvariti boljši prostor za življenje in delo. Zato bo letos več kot 120 prostovoljcev sodelovalo v 13 akcijah s področij okoljske trajnosti, varne mobilnosti ter spodbujanja otrok in odraslih, da dosežejo svoj poln potencial.

V Kranju so tako zaposleni, ki jih je združila ljubezen do športa, skupaj z društvom Košarka kranjskih osnovnih šol organizirali že drugi košarkarski turnir za četrto- in petošolce. Goodyearova ekipa je priskrbela prigrizke in pijačo, pomagala pri sojenju in pisanju zapisnikov ter zabavala proste ekipe med tekmami. Ob koncu turnirja so poskrbeli, da je 120 otrok iz 10 šol prejelo zaslužene diplome, medalje in pokale. 

Poleg tega je ekipa prostovoljcev poskrbela tudi za varno zavetje zunanjih igrač otrok iz kranjskega vrtca Živ Žav v Stražišču. Sestavili, postavili in zaščitili so namreč novo vrtno lopo ter s svežim slojem barve poskrbeli tudi za starejšo lopo. V obe bodo lahko otroci sedaj spravili zunanje igrače, da jim bodo še dolgo služile za igro. 

Goodyearovci pa so se s prostovoljskim projektom posvetili tudi ohranjanju kranjske naravne dediščine. Tako je skupina zaposlenih skupaj s predstavniki Centra za trajnostni razvoj podeželja Kranj in Zavoda za gozdove Slovenije, OE Kranj začela z urejanjem kanjona reke Kokre. V prvem delu akcije so kanjon očistili odpadkov, jeseni pa bodo uredili nekatere zaraščene bregove, da bodo na njih lahko ponovno pognale avtohtone vrste dreves. Prostovoljska akcija je sicer uvod v dolgoročni projekt, s katerim želita omenjeni organizaciji v partnerstvu z Mestno občino Kranj in Zavodom RS za varstvo narave revitalizirati kanjon Kokre, učvrstiti bregove reke in obnoviti posamezne dele sprehajalne poti.

Nejc Horvat

Asistent

Podobne objave

Oddaj komentar