Zdrav življenjski slog za boj proti boleznim

Skaza in združenje Europa Donna Slovenija sta se v rožnatem oktobru že drugo leto zapored povezali z namenom osveščanja o zdravem življenjskem slogu ter preventivnem delovanju, ki sta ključna v boju proti boleznim. Pri Skazi so v ta namen razvili edinstven rožnat Bokashi Organko, del sredstev od njegove prodaje pa bodo namenili raziskavam in aktivnostim v boju proti raku dojk. Sodelovanje v kampanji je tokrat za Skazo še toliko bolj pomembno in osebno, saj se je z zahrbtno boleznijo pogumno spopadla njihova sodelavka. 

Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk in nas opominja, da lahko ta zahrbtna bolezen doleti vsakogar. Tega se zelo dobro zavedajo tudi pri Skazi, saj se je z njo nedavno pogumno spopadla njihova sodelavka. Maja je za diagnozo, ki ji je spremenila življenje, izvedela v času, ki bi moral biti zanjo in njeno družinico najsrečnejši – med nosečnostjo. Zahvaljujoč hitremu odkritju bolezni, intenzivnemu zdravljenju ter podpori okolice Maja danes uživa brezskrbne trenutke s svojim sinčkom, ostaja del Skazine družine ter z delitvijo svoje zgodbe pomaga k destigmatizaciji bolezni. 

V združenju Europa Donna že vrsto let opozarjajo na pomen zgodnjega odkrivanja bolezni, ki močno vpliva na uspešnost zdravljenja, ter preventivne vloge zdravega življenjskega sloga. Slednjega s svojimi inovativnimi kuhinjskimi kompostniki že skoraj desetletje spodbujajo tudi pri Skazi, kjer želijo, da rožnati Bokashi Organko postane simbol zdravja in zaveznik v preventivnem delovanju.

Pri Skazi bodo tako v oktobru slovenskemu združenju Europa Donna podarili 5 evrov od vsakega prodanega rožnatega Bokashi Organka ter novega paketa Bokashi Organko Squeeze Pink, ki poleg kompostnika vključuje še rožnat set za pijače iz sladkornega trsa. Kupce pa bodo opremili tudi z brošuro z navodili za samopregled dojk ter rožnato pentljo, simbolom boja proti raku dojk.

Vse generacije kompostnika Bokashi Organko s svojim stranskim produktom – kakovostno osnovo za kompost in fermentacijsko tekočino za gnojenje rastlin – omogočajo domačo pridelavo zdrave in ekološke hrane, ki je temelj zdravega življenjskega sloga. Kompostiranje z Bokashi Organkom in posipom iz efektivnih mikroorganizmom prinaša številne prednosti v primerjavi s tradicionalnim kompostiranjem. Med drugim omogoča kar 43 odstotkov boljši izkoristek hranljivih snovi, razgrajuje herbicide in pesticide, obenem pa je tudi prijaznejše do narave, saj preprečuje gnitje bioloških odpadkov ter posledično nastajanje ogljikovega dioksida. 

Več o kampanji lahko najdete na spletni strani www.skaza.si/novice/preventivno-v-roznati-oktober

Majino zgodbo si lahko preberete na Facebook strani Bokashi Organko

Similar posts

Leave a comment