Sodelovanje za zdravo življenje v rožnatem

Podjetje Skaza in združenje Europa Donna Slovenija sta se v rožnatem oktobru povezala v prizadevanju za večjo osveščenost o zdravem življenjskem slogu, ki je temelj boja proti boleznim. Plod sodelovanja predstavlja omejena serija Skazinega kuhinjskega kompostnika Bokashi Organko, ki so ga v velenjskem podjetju izdelali v edinstveni rožnati barvi. Roza kompostnik bo kupcem na voljo do konca oktobra, del vrednosti od vsakega prodanega izdelka pa bo Skaza namenila raziskavam in aktivnostim v boju proti raku dojk. 

Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, proti katerem se skupaj borijo številni posamezniki in organizacije. Med njimi prednjači Europa Donna, ki že vrsto let opozarja na pomen zgodnjega odkrivanja bolezni in preventivne vloge zdravega življenjskega sloga. V zavedanju, da je s skupnimi močmi mogoče storiti več, se jim je pri njihovem poslanstvu letos pridružilo tudi podjetje Skaza, ki je izdelalo posebno serijo svojega kompostnika Bokashi Organko v rožnati barvi. 

Partnerja izpostavljata, da je zdravje najpomembnejša osebna in družbena vrednota, zato izbira kompostnika kot simbola medsebojnega sodelovanja nikakor ni bila naključna. Skazin kompostnik namreč omogoča zbiranje kuhinjskih bioloških odpadkov, s tem pa ustvarjanje ekološke osnove za kompost in fermentacijske tekočine za zalivanje rastlin. Uporabniki lahko tako na domačem vrtu ali balkonu sami pridelujejo ekološko hrano, ki je temelj zdravega načina življenja in preventivne zaščite pred številnimi boleznimi. 

Similar posts

Leave a comment