Apropó – delavnica, praksa, priložnost za službo ali vse v enem

Dobre priložnosti ne pridejo kar vsak dan. In praksa v eni izmed najboljših slovenskih komunikacijskih agencij je zagotovo ena takih priložnosti, ki jo velja zgrabit z obema rokama. Ker je v igri še celodnevno brezplačno učenje od strokovnjakov za komuniciranje, pa predstavlja Apropó zmagovalno kombinacijo. In ravno Apropó je projekt, ki se na koncu lahko odvije tako, da postane tvoja nova služba.  

Kot študentka zadnjega letnika tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi me je prva edicija projekta Apropó, ki so ga marca 2018 izvedli na Propiarju, takoj pritegnila. Ideja in namen Apropója se mi je, že odkar sem izvedela zanj, zdela odlična priložnost. Ne zgodi se velikokrat, da imamo študentje možnost enodnevnega brezplačnega izobraževanja s strani strokovnjakov za odnose z javnostmi, katerega namen je dejansko pridobivanje vpogleda v svet komuniciranja in spoznavanje dela, ki nas čaka v prihodnosti. Apropó je odlična priložnost, da študentje in drugi zainteresirani spoznamo, kako poteka delo v komunikacijski agenciji. Poleg tega pa vsak udeleženec s prakso postane del te zgodbe, čisto zares, kot polnopravni član agencije.

Poudarek na praksi
Apropó je zasnovan na sproščen način s poudarkom na praksi, saj je v celoti zastavljen tako, da študentje s konkretnim delom pridobimo praktične izkušnje. Na prvi ediciji Apropója smo se posvetili digitalnim vplivnežem, pri tem pa smo v prvem delu prisluhnili predavanjem in predstavitvam dobrih praks, druga polovica pa je potekala v obliki delavnice. Ta je potekala v sproščenem duhu, s poudarkom na našem aktivnem sodelovanju, zato smo lahko pri reševanju izzivov že uporabili novo pridobljeno znanje. In rezultati so bili odlični, saj so nam predavanja koristila in bila zaradi konkretnih primerov tudi zelo uporabna.

Nato pa je sledila težko pričakovana dvotedenska praksa na Propiaru. Moja Apropó praksa je bila praksa v pravem pomenu besede, saj sem sodelovala na zanimivih projektih in imela priložnost sodelovati z naročniki z različnih področij, poleg tega pa sem ugotovila, kakšno delo mi ustreza, v čem sem dobra ter kaj si želim delati tudi v prihodnje.

Apropó je prvi tovrsten projekt, ki študentom ponuja praktično učenje v realnem agencijskem okolju in ponuja tudi priložnost za novo službo. Z udeležbo lahko ugotoviš, kaj te zanima in spoznaš, kaj vse področje komuniciranja zaobjema. Poleg tega pa je odlična priložnost, da pokažeš, kaj znaš, navdušiš ekipo s svojo energijo in dokažeš, da je v tebi velik potencial. Projekt ti namreč omogoča, da na vseh nivojih izstopaš in prepričaš. Jaz sem bila po dveh tednih prakse zelo vesela novice, da so v meni prepoznali potencial ter me povabili v svojo ekipo. Tako sem s pomočjo Apropója postala del Propiar ekipe.

Prijavi se na drugi Apropó [boot camp kriznega komuniciranja], ki bo v sredo, 5. decembra!
Več informacij

 

Utrinki prve edicije Apropója:

Share this article

Articles by the same author

There are no articles by the same author

Leave a comment