Apropó – korak proti želenemu cilju

Splošno gledano trg dela ni najbolj naklonjen mladim, kar pa lahko spremenijo posamezna podjetja, ki se zavedajo, da lahko tudi sama veliko doprinesejo družbi. Eno takšnih je družba Propiar, saj mlade v okviru programa Apropό povezujemo s stroko. S tem širimo znanje med mlade, ki jih zanima delo v odnosih z javnostmi.

Mnogo mladih ob iskanju prve zaposlitve naleti na številne težave. Večina se jih namreč prevečkrat znajde pred vrati podjetja z zavrnitvijo, češ da zaradi pomanjkanja izkušenj zanje niso primerni kandidati. Omenjena situacija v veliki meri botruje brezposelnosti mladih. Le peščica podjetij pa je dovolj drznih, da v svojo ekipo sprejme nekoga, ki nima konkretnih delovnih izkušenj ter ga priuči vsega potrebnega za uspešno delovanje v svoji organizaciji.

V družbi Propiar zato izvajamo program Apropό, ki predstavlja most med nami in mladimi, ki želijo delovati na različnih področjih komuniciranja. Z organizacijo brezplačnih celodnevnih delavnic in predavanj gradimo na njihovi večji praktični opolnomočenosti ter jim skozi naša vrata ponujamo vstop v svet odnosov z javnostmi.

Apropό je namreč mnogo več kot samo enodnevna delavnica. Je neponovljiva izkušnja, na podlagi katere se lahko odprejo mnogotere nove priložnosti. Njegova glavna prednost pa je ta, da nudi jasen vpogled v stroko. Udeležba v programu Apropόjevcem omogoča opravljanje dvotedenske prakse, kjer spoznajo širino dela v agenciji. Tu dan ni enak dnevu, zato se soočijo s številnimi manjšimi in tudi večjimi izzivi, pri tem pa jih ekipa izkušenih in nadvse prijetnih zaposlenih usmerja ter jim ob kakršni koli dilemi ponudi nasvet. Vsaka edicija Apropόja do sedaj je obrodila sadove, saj je podjetju doprinesla nove člane ekipe.

Od Apropόjevca do Propiarovca

Tudi mene je v Propiar popeljal program Apropό. V zaključnem letu študija sem se, tako kot mnogi drugi študentje, začela spraševati, kje se želim preizkusiti ter kje pristati na svoji poklicni poti. Velika želja po organizaciji dogodkov ter delu z ljudmi me je popeljala med gore knjig, kjer sem iskala tisoč in en »kako in zakaj«. Eno je bila teorija, ki sem jo prebrala v knjigah, nisem pa vedela, kje naj iščem drugo, pomembnejšo plat – izkušnje. Ko sem na Facebooku zasledila Apropό, sem brez oklevanja poslala prošnjo za udeležbo na delavnici. Sledil je sproščen razgovor, po katerem sem prejela sporočilo, da sem ena izmed osmih izbrancev za drugo edicijo Apropόja. Delavnica je presegla vsa moja pričakovanja, saj smo iz prve roke dobili znanje, kako se soočiti s krizo, ko ta nastopi, in se spopadli s prvimi izzivi. Dan je v družbi strokovne, a izredno dostopne ekipe minil, kot bi trenil. Sama sem se še bolj veselila dvotedenskega praktičnega dela, ko se je teorija v še večji meri prelila v prakso. Pod mentorstvom svetovalcev sem se spopadala z najrazličnejšimi nalogami odnosov z javnostmi. Moja želja po obstanku je postajala vse večja, saj mi že od nekdaj leži pisanje besedil, raznoliko delo v skupini ter delo z ljudmi nasploh. Moj trud je bil več kot nagrajen, saj so mi ponudili mesto v svoji ekipi. Od takrat dalje sem ponosna predstavnica agencije Propiar.

Morda tudi ti iščeš prijetno izkušnjo, kjer se teorija končno prelije v izkušnje? Obišči Propiarjev Facebook profil in oddaj svojo prijavo!

Articles by the same author

Komentarji

1 thought on “Apropó – korak proti želenemu cilju

  1. Katja, čestitam, presenečaš, nisem poznal tvojih tovrstnih talentov, ki jih sedaj z odliko razkazuješ. Čestitam za premierno blogarsko objavo, ki je odlična vzpodbuda za naprej.

Leave a comment