Je TikTok primeren za ustvarjanje digitalnih kampanj?

Podjetja, ki se v tem trenutku odločijo za premišljeno izvedbo kampanj na TikToku, brez večjih finančnih vložkov dosegajo zavidljive rezultate.

TikTok je z 800 milijoni aktivnih mesečnih uporabnikov trenutno ena najbolj priljubljenih platform. Povprečen uporabnik TikToka na platformi preživi kar 52 minut dnevno, to je približno toliko kot na Instagramu. Platformo so sprva uporabljali predvsem otroci in najstniki, v zadnjih nekaj mesecih pa so se starostne skupine precej razgibale, platformi pa se v vse večjem številu pridružujejo tudi zvezdniki, politiki in druge prepoznavne osebnosti.

Kaj pa uporaba TikToka v digitalnem marketingu?

Trenutno je platforma še vedno v obdobju eksponentne rasti, zato podjetja, ki pristopijo pametno in pravočasno, na platformi dosegajo odlične rezultate. Fantastičen primer je The Washington Post, ki je v manj kot letu dni na TikToku pridobil več kot 400 tisoč sledilcev in si s tem priskrbel dostop do globalne ter mlajše publike. Tudi blagovne znamke, kot so Guess, Levis in druge, so s pristopom, ki je bil prilagojen platformi, dosegale fantastične rezultate. Guess je na primer s kampanjo #InMyDenim, v kateri so sledilce spodbujali, da se po TikTokovsko transformirajo v njihov najljubši Guess stil, brez dodatnega oglaševanja prejel kar 5,5 tisoč video posnetkov uporabnikov, ki so generirali več kot 12 tisoč novih sledilcev in 10,5 milijonov ogledov.

Na kaj morajo biti podjetja pri uporabi TikToka pozorna?

Največja prednost TikToka je relativno enostaven algoritem, ki omogoča hitro rast profila z dobro vsebino. Na TikToku resnično velja, da je vsebina kralj. Podjetja, ki se uspešno prilagajajo trendom, lahko na platformi brez visokih finančnih vložkov dosegajo odlične rezultate.

Dodatna prednost TikToka je še ta, da že sam algoritem upošteva geolokacijo in naše posnetke najprej predlaga uporabnikom, ki so za nas relevantni. Največji minus TikToka pa je predvsem, da je za uspeh na tej platformi potrebno korenito spremeniti pristop, se prilagoditi mlajši ciljni publiki ter trendom platforme. In ker je platforma bazirana na ustvarjanju video vsebin, priprava kreativ načeloma vzame več časa v primerjavi z ostalimi platformami.

Torej, TikTokati?

Ja in ne. Ne, za tiste, ki jim mlajša ciljna publika ni ključna. Ja, za vse, ki se želijo približati Generaciji Z in se ne bojijo korenite spremembe pristopa na družbenih omrežjih.

Share this article

Articles by the same author

There are no articles by the same author

Leave a comment