V letošnjem letu smo osvojili že tri komunikacijske nagrade

Čeprav nas pri načrtovanju komunikacijskih projektov ne vodi misel na osvajanje prestižnih naslovov, pač pa ciljna usmerjenost in predanost, smo na vsako prejeto nagrado iskreno ponosni. Vsaka izmed njih namreč potrjuje odličnost komuniciranja, h kateri stremimo v družbi Propiar, in predstavlja posebno priznanje strateškemu načrtovanju, kakovostni izvedbi, strasti do komuniciranja in večletnim izkušnjam, ki si jih izmenjujemo člani Propiar ekipe. Odličnost naših projektov vedno znova prepoznavajo tudi domači in tuji strokovnjaki, ki so naši agenciji v preteklih mesecih podelili kar tri posebna priznanja – mednarodno komunikacijsko nagrado Zlato pero in dve nacionalni nagradi Prizma – ter nas uvrstili med tri najboljše majhne agencije na svetu.

Sredi aprila nas je najprej razveselila vest, da smo prejemniki mednarodne komunikacijske nagrade Gold Quill Award of Excellence (Zlato pero), ki jo podeljuje združenjeInternational Association of Business Communicators (IABC). Prislužili smo si jo v kategoriji korporativna družbena odgovornost s projektom »Očistimo slovenske reke«, zasnovanim za Spar Slovenija, in jo pred več sto komunikatorji z vsega sveta prevzeli na gala podelitvi, ki se je letos odvila v Montrealu. V vmesnem času smo bili nagrajeni še na domačem terenu, kjer smo prejeli dve nacionalni strokovni nagradi Prizma. V napetem pričakovanju smo ostali vse do razglasitve na večernem delu 21. Slovenske konference odnosov z javnostmi in kar dvakrat (!) triumfirali na odru slavnostne dvorane hotela Slovenija v Portorožu. Prva Prizma je v kategoriji uporaba komunikacijskih veščin, komunikacijskih orodij in medijev okronala adidasov projekt »Od 0 do 2.864 m«, v katerem je skupina adidas Terrex v enem dnevu premagala razdaljo med najnižjo in najvišjo točko v Sloveniji (video je res vreden ogleda). Drugo Prizmo pa nam je Slovensko društvo za odnose z javnostmi podelilo za uspešno krizno komuniciranje in ohranjanja javne podobe vrhunskega športnika v krizni okoliščini, ki smo jo zasnovali ter izvedli za našo smučarko Ilko Štuhec.

Da smo manjša agencija, ki pa pušča velik pečat, dokazuje tudi posebno priznanje, ki smo ga letos prejeli s strani mednarodnega združenja IABC. Ta nas je namreč uvrstil v prestižni nabor treh najboljših majhnih agencij iz vsega sveta.

Komunikacijske projekte tako po novem pišemo z dvojnim zlatom (prvi Gold Quill smo prejeli leta 2015), med tem pa se vsake toliko s ponosom ozremo na osvojene plakete. Naše delo zato ni nič manj zahtevno, je pa toliko več vredno. Vredno zasledovanja ciljev komunikacijske odličnosti z uporabo strokovnosti, kreativnosti in učinkovitosti, kar je na področju odnosov z javnostmi ključnega pomena, predvsem pa z ljubeznijo do komuniciranja. Pri nas praznovanje še traja, prav tako entuziazem, vsakodnevni trud in zagnanost, da sebi ter stroki dokažemo, kako ustvarjati projekte, ki jim ni para!

***

Gold Quill Award je komunikacijska nagrada, ki jo podeljuje mednarodno združenje IABC (International Association of Business Communicators) in predstavlja najvišje standarde komuniciranja v svetovnem merilu. Nagrado Zlato pero za odličnost v komuniciranju prejmejo le projekti, ki so domiselno zasnovani, dosledno izpeljani in pustijo svoj pečat tako v strokovni kot tudi v splošni javnosti.

Prizma je nacionalna strokovna nagrada, ki jo Slovensko društvo za odnose z javnostmi podeljuje slovenskim organizacijam za odlično izvedene komunikacijske programe na področju odnosov z javnostmi. Je edino tovrstno priznanje slovenskim komunikacijskim strokovnjakom in ne pomeni zgolj komunikacijske odličnosti, temveč izraža tudi strokovnost, znanje, ustvarjalnost in učinkovitost na področju stroke odnosov z javnostmi.

Articles by the same author

Leave a comment