Zdaj te razumem tudi jaz: vplivnostni marketing na področju družbene odgovornosti

Rotary klub Ljubljana-Grad je letos z namenom ozaveščanja javnosti o disleksiji in njenih izzivih zagnal dobrodelni projekt Življenje z disleksijo. K sodelovanju je povabil tudi ostale slovenske Rotary, Rotaract in Interact klube, projektu pa se je na področju komunikacijske podpore aktivno pridružila tudi naša ekipa. V prvi fazi smo na digitalnem področju vzpostavili Facebook stran Življenje z disleksijo, s pomočjo katere dnevno ozaveščamo o tej temi, objavljamo nasvete za lažji vsakdan, zanimiva dejstva ter izpovedi ljudi s celega sveta, ki se z disleksijo uspešno soočajo.

Vključevanje digitalnih vplivnežev
Vzporedno z evropskim tednom ozaveščanja o disleksiji, ki je potekal v začetku oktobra, smo iskali priložnosti, da glas o tej temi še dodatno razširimo, zato smo razvili projekt »Zdaj te razumem tudi jaz!«, ki še vedno poteka na družbenih omrežjih. Odločili smo se, da k sodelovanju povabimo različne znane obraze in digitalne vplivneže iz sveta medijev, politike, športa in drugih zabavnih vsebin, saj lahko z njimi dosežemo širok krog sledilcev iz različnih ciljnih skupin, poskrbimo za osebno noto in dodamo kredibilnost projektu. Poenostavljeno – aktivacija na družbenih omrežjih s pomočjo ambasadorjev in digitalnih vplivnežev nam pomaga, da besedo o disleksiji na sproščen in učinkovit razširimo med čim več ljudi.

Kako je potekalo sodelovanje?
Z namenom približevanja razumevanju izzivov, s katerimi se osebe z disleksijo vsakodnevno soočajo, smo znane obraze izzvali, naj se najprej podpišejo z dominantno roko, nato pa še z nedominantno, samoglasnike pa zamenjajo z vnaprej določenimi simboli. Ker smo želeli, da bi bile njihove vsebine čim bolj avtentične, smo jim pri objavah pustili proste roke, vseeno pa smo jim z namenom lažjega sledenja ključnih sporočil, vnaprej pripravili vsebinske iztočnice in ustrezne ključnike.

Kakšni so bili rezultati?
Projekt ozaveščanja so v prvem tednu uspešno podprli predsednik Republike Borut Pahor, slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, politik Matej Tonin, kuharska sodnica Alma Rekić, akrobata Dunking Devils, novinarki Suzana Perman in Nika Kunaver, direktor programa PRO PLUS Branko Čakarmiš, člani Rotaract Klub Žalec ter župan občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen. Z njihovo pomočjo smo od začetka  pa do konca oktobra 2018 na naši Facebook strani Življenje z disleksijo za 23 % povečali število ogledov strani in za 32 % dvignili število sledilcev, za 96 % pa se je dvignil tudi doseg objav ter za 109 % vpletenost sledilcev. Z vsem tem pa smo uspešno pripomogli k ozaveščenosti o tej tematiki.

K sodelovanju v projektu »Zdaj te razumem tudi jaz!« toplo vabimo tudi vse ostale, ki želite prispevati k ozaveščanju o disleksiji.

Articles by the same author

There are no articles by the same author

Leave a comment