Družbeno odgovorni z brezplačnim svetovanjem

Slovenski komunikatorji bodo 7. novembra na prvem PRO BONO DNEVU z brezplačnimi strokovnimi nasveti pomagali nevladnim organizacijam pri njihovih komunikacijskih izzivih. Zainteresirani se lahko prijavijo še do konca septembra.

PRO BONO DAN je projekt brezplačnega svetovanja s področja odnosov z javnostmi in strateškega načrtovanja komuniciranja za nevladne organizacije, ki ga je razvila slovenska sekcija Mednarodnega združenja poslovnih komunikatorjev (IABC) in ga organizira s podporo Slovenskega društva za odnose z javnostmi (PRSS) in Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS). K sodelovanju vabijo nevladne organizacije, ki si želijo pomoči pri komuniciranju, in komunikatorje iz vse Slovenije.

Predsednica IABC Slovenija Nina Tomažin Bolcar je o razlogih za projekt povedala:

S projektom želimo prispevati k širjenju dobrih komunikacijskih praks in pomagati nevladnim organizacijam, ki sicer nimajo strokovnega znanja ali izkušenj s področja odnosov z javnostmi, da bo njihovo komuniciranje učinkovitejše, njihovo delo pa posledično uspešnejše.

PRO BONO DAN je sicer nadgradnja obstoječega projekta Komunikacijski zos, ki so ga razvile nekatere sekcije IABC v sodelovanju s svojimi lokalnimi okolji, danes pa je eden nosilnih projektov, s katerimi izražajo svojo družbeno odgovornost do širšega okolja. »Komunikacijski zos smo vsako leto izvedli v Ljubljani in svetovali manjšemu število nevladnih organizacij. Zdaj projekt razširjamo na celotno Slovenijo, k sodelovanju pa želimo pritegniti tudi druge profesionalne komunikatorje in z nasveti pomagati še več nevladnim organizacijam,« doda predsednica sekcije.

Kako bo potekalo srečanje?

Svetovanja bodo potekala individualno z vsako prijavljeno organizacijo. Te bodo vnaprej pripravile krajšo predstavitev svojega dela, opredelile svoje komunikacijski izziv in predstavile dosedanje načine in sredstva komuniciranja. Informacije bodo iztočnica za pogovor, na katerem bodo s strokovnjaki iskale primerne rešitve in predloge, kako s strateškim komuniciranjem doseči ali podpreti želene cilje. Po srečanju bodo komunikatorji pripravili tudi povzetek pogovora s ključnimi točkami, ki bodo nevladnim organizacijam v pomoč pri njihovem delu. Na prvem PRO BONO DENU bo sodelovala tudi ekipa Propiara.

Similar posts

Leave a comment