Izbira mobilnega paketa za osnovnošolca: zavarujte otroke in denarnico

Splet in najnaprednejša tehnologija sta danes stalnici v življenju skoraj vsakega osnovnošolca. Rezultati raziskave»EU Kids Online«so namreč pokazali, da nekaj več kot 74 % slovenskih otrok uporablja internet vsak dan ali skoraj vsak dan. 

Hiter dostop do različnih informacij, zabave in komuniciranja otrokom in mladim omogoča stik z najnovejšimi trendi z vseh področij, posledično pa so na ta način bolj izpostavljeni tudi negativnim platem svetovnega spleta. Zaskrbljujoči so namreč rezultati že omenjene raziskave, ki razkrivajo, da več kot 60 % anketiranih otrok, mlajših od 14 let, še nikoli ni prejelo nasveta pristojne odrasle osebe o varni uporabi interneta. In to kljub temu, da jih kar 63 % že ima mobilni telefon z omogočenim dostopom do spleta. Starši se tovrstne problematike sicer zavedajo, obenem pa jim skrb predstavljajo tudi stroški, ki lahko ob pogosti uporabi spleta na mobilni napravi prerastejo v vrtoglave zneske.

Kako odgovarjajo mobilni operaterji? 

Mobilni operaterji razumljivo nagovarjajo k nakupu novih mobilnih naprav in sklepanju naročnin, zato delno tudi sami nosijo odgovornost tveganja kibernetske varnosti uporabnikov mobilne telefonije. Tega se še posebej dobro zaveda Telemach, ki s svojim družbeno odgovornim projektom pod sloganom Varen na spletu, varen v svetuosnovnošolce izobražuje o varni uporabi interneta. V preteklem šolskem letu je s tem projektom obiskal osnovne šole ter s ključnim sporočilom dosegel več kot 300 otrok, ki so v okviru interaktivnih delavnic spoznavali različne pristope spletnih goljufov, načine reševanja težav, uporabe ustreznih gesel, preprečevanja dostopa do osebnih podatkov, zaščite zasebnosti na družbenih omrežjih ter se podrobneje seznanili s prednostmi in nevarnostmi uporabe svetovnega spleta. 

S tem je najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji pričel z izkoreninjanjem nepazljive rabe svetovnega spleta, z mobilno ponudbo VEČ IMAM pa je poskrbel tudi za minimizacijo stroškov pri uporabi mobilnih storitev s strani otrok. Ponudbo, namenjeno otrokom med 6. in 15. letom starosti, je Telemach zasnoval z mislijo na osnovnošolce, ki varno uporabo spleta še posebej radi urijo na svojem mobilnem telefonu, in njihove starše, ki jim ponudba omogoča nespremenljive stroške. 

Kaj ponudba prinaša otrokom?

Otroci lahko za 10 EUR mesečno uživajo v mobilni ponudbi VEČ IMAM, ki jim omogoča neomejene klice in sporočila v omrežju mobilnega operaterja Telemach ter 120 minut v ostala slovenska omrežja in kar 15 GB prenosa podatkov v domačem omrežju ter 4,3 GB v državah EU. Ponudba VEČ IMAM torej otrokom omogoča uporabo tehnologije in povezovanje s svojimi starši ter vrstniki, pri tem pa ni bojazni za nastanek dodatnih stroškov.

Kaj s ponudbo pridobijo starši?

Brezskrbnost glede večjih stroškov in preglednost vsebine, s katero bo upravljal njihov otrok. Največja prednost, ki jo staršem ponuja mobilna ponudba VEČ IMAM, je ta, da v primeru prekoračitve prenosa podatkov ne pride do dodatnih stroškov, temveč le do nekoliko upočasnjenega prenosa podatkov. Na portalu Moj Telemach pa lahko starši tudi popolnoma blokirajo klice na plačljive številke ter s tem svojim otrokom povečajo varnost uporabe mobilnih telefonov.

Similar posts

Leave a comment