Našli način, kako do nižjih mobilnih naročnin

V Sloveniji ima gospodinjstvo v povprečju sklenjena 2,3 naročniškega razmerja za mobilno telefonijo. V uporabi je več mobilnih telefonov, kot je prebivalcev. Povprečno oseba za mobilne storitve plačuje 17 evrov mesečno, želi pa si, da bi bil ta znesek za 2,5 evra nižji. 

Smo torej močni uporabniki mobilnih storitev, obenem želimo zanje plačevati čim manj. Sicer se zdijo cene paketov, glede na njihovo običajno bogato vsebino, že tako razmeroma nizke. A vendarle še vedno težimo k nižjim. Res je tudi, da kljub razmeroma ugodnim cenam mobilnih paketov vse pogosteje zasledimo ponudbe, ki jih operaterji tekom naročniškega razmerja spreminjajo – tako vsebinsko kot cenovno. Poraja pa se vprašanje, kaj še lahko storijo operaterji? 

Družinski popusti pri mobilni telefoniji

Prijetno in dobrodošlo novost je nedavno predstavil Telemach, ki odslej ponuja povezovanje do štirih uporabnikov v sklopu družinskih popustov za mobilne pakete VEČ. Enačba je pri tem enostavna – več članov pomeni več popusta pri mesečni naročnini. Ti uporabnikom dejansko prinašajo nižje cene mesečnih naročnin mobilnih paketov, ki pa vsebinsko ostajajo takšni, kot jih izberemo v redni ponudbi. Povežejo se lahko največ štirje uporabniki, pogoj pa je prijavljeno isto stalno prebivališče.  

Ker uporaba mobilne telefonije postaja neizbežen vsakdan vseh generacij, so Telemachovi popusti na pakete VEČ, ŠE VEČ in NAJVEČ ter otroško ponudbo VEČ IMAM idealna priložnost za povezovanje in s tem znižanje stroškov mesečne naročnine celotne družine. Obenem velja, da vsak uporabnik ob svojem naročniškem paketu po enaki ceni kot običajno izbere zase najbolj primeren mobilni telefon.

Letno lahko prihranite več sto evrov

Mesečna naročnina pri posameznem paketu se torej znižuje z več povezanimi člani. V primeru povezanih štirih članov je paket NAJVEČ, ki omogoča neomejeno uporabo prenosa podatkov in komuniciranje, na voljo že za zgolj 16 evrov mesečne naročnine. Paket ŠE VEČ, ki velja za najbolj prodajani mobilni paket na slovenskem trgu, bo pri povezovanju štirih članov na voljo za 13 evrov mesečne naročnine, za paket VEČ pa bodo uporabniki v tem primeru odšteli pet evrov mesečne naročnine.

Vzemimo primer, kjer bi se pri Telemachu povezali štirje družinski člani (oče, mati in dva otroka – srednješolec in osnovnošolec) in pri tem izbrali paket NAJVEČ, dvakrat paket ŠE VEČ in ponudbo za otroke VEČ IMAM, ki vsaj v teoriji ustrezajo njihovim potrebam. V tem primeru bi povprečni mesečni izdatek na osebo v tej družini znašal le 13 evrov, kar je še manj od tistega, kar uporabniki opredeljujejo kot primeren izdatek za mobilne storitve. 

Telemach je torej stopil korak naproti uporabnikom in ponudil rešitev za povezovanje uporabnikov vseh generacij. Vsakdo uživa v tem, kar mu prinaša izbrani paket, nižja je le cena mesečne naročnine. Prihranek pa na letni ravni znaša tudi do 288 evrov. 

Similar posts

Leave a comment