Nižje cene za uporabo mobilnih storitev v tujini

Po januarskem povečanju količine prenosa podatkov v državah območja EU/EEA, Telemach s 1. marcem 2018 svojim uporabnikom mobilnih storitev omogoča cenejša gostovanja tudi v državah izven EU. Hkrati pa Telemach z marcem uvaja dva nova dodatna paketa, ki bosta potovanja naredila še bolj brezskrbna.

Ljubljana, 7. 3. 2018 – Najhitreje rastoči mobilni operater Telemach s 1. marcem 2018 uvaja nov cenik uporabe mobilnih storitev in prenosa podatkov v državah izven EU. Cene klicev, SMS sporočil in predvsem prenosa podatkov se bodo v nekaterih državah znižale tudi do dvajsetkrat. S 7. marcem pa Telemach, v želji po zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje in upoštevanju pričakovanj svojih mobilnih uporabnikov, uvaja tudi dodatna paketa Balkan 500 MB in Svet 1GB, ki vključujeta določeno količino podatkovnega prenosa med gostovanjem v določenih državah pri izbranih operaterjih.

Cenejše gostovanje v državah izven EU

Med državami, kjer bo uporaba mobilnih storitev odslej ugodnejša, so tudi priljubljene destinacije – Srbija, Makedonija, Bosna in Hercegovina, Turčija, Švica, Združene države Amerike (ZDA), Kanada, Kitajska, Rusija in Japonska. Ob gostovanju v Srbiji bo tako za uporabnike Telemachovih mobilnih storitev klic v Slovenijo znašal 2,50 EUR/minuto, doslej pa so uporabniki za minuto pogovora odšteli 3,05 EUR. Opazna je tudi sprememba stroškov uporabe prenosa podatkov ob gostovanju v ZDA. Uporabniki bodo namreč odslej za 100 Kb prenosa podatkov odšteli 0,04883 EUR, do zdaj pa so za enako količino podatkovnega prenosa plačali 1,17 EUR. Pri pošiljanju SMS sporočil ob gostovanju v Švici bodo uporabniki namesto dosedanjih 0,50 EUR za poslani SMS plačali 0,3 EUR.

Dva nova paketa za popotnike

Telemach s 7. marcem uvaja tudi dva nova dodatna paketa, ki bosta potovanja naredila še bolj brezskrbna. Dodatna paketa Balkan 500 MB in Svet 1GB  vključujeta določeno količino podatkovnega prenosa med gostovanjem v določenih državah pri izbranih operaterjih. Lastnosti obeh paketov so navedene v razpredelnici ob koncu besedila.

Vklop dodatnega paketa se enostavno izvede s SMS sporočilom s ključno besedo »BALKAN500MB« oziroma »SVET1GB« na številko 7070. Oba paketa se samodejno izklopita po 30 dneh. Uporabnika pred dodatno porabo Telemach obvesti s SMS sporočili. Po porabi vključenih storitev v paketu oziroma po izklopu dodatnega paketa se storitve obračunavajo po rednem, takrat veljavnem ceniku gostovanja v tujini. 

Več o dodatnih paketih in celotni posodobljeni cenik uporabe mobilnih storitev ob gostovanju v državah izven EU je na voljo na priloženi povezavi: https://telemach.si/a38544/Pomoc/Novosti-in-Obvestila/Predstavljamo-vam-nova-paketa-Balkan-in-Svet.html.

 

***

Dodatne informacije: 

Tilen Lamut

Propiar

E: tilen.lamut@propiar.com

T: +386 40 666 009

O Telemachu

Podjetje Telemach d.o.o. je vodilni kabelski ponudnik fiksnih storitev, širokopasovnega dostopa do interneta, digitalne telefonije in najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji. Z vlaganjem v tehnološke inovacije, ugodno ponudbo ter skrbjo za naročnike omogoča visoko raven in nemoteno uporabo fiksnih ter mobilnih telekomunikacijskih storitev tako poslovnim kot zasebnim uporabnikom. Telemach je član skupine United Group. Več informacij o Telemachu je na voljo: www.telemach.si.

Similar posts

Leave a comment