Otroci lahko odslej surfajo brez dodatnih stroškov

Otroci. Zdi se, kot da so se še včeraj plazili naokoli in se z iskrenim pogledom navduševali nad najpreprostejšimi stvarmi. Prav ti otroci iz majhnih nebogljenih bitij zrastejo v samostojne korenjake, ki pogumno stopajo novim izzivom naproti. Majhne dlani, ki so nekoč segale po dudi, začnejo čez čas posegati po pametnih telefonih. “Toda vsi moji prijatelji ga imajo,” je zagotovo eden izmed argumentov, ki ste ga ali pa ga še boste slišali od svojih otrok. 

Zaradi hitrega in živahnega življenjskega tempa si danes brez pomoči sodobnih tehnologij niti otroci niti starši ne znamo več predstavljati življenja. Kljub mnogim polemikam glede primernosti uporabe, imajo sodobne tehnologije tudi za otroke veliko pozitivnih plati. Omogočajo jim hitrejše in celovitejše dostopanje do širokega spektra znanj, ki jim utegnejo koristiti tako pri njihovem izobraževanju kot tudi v kasnejšem življenju. Z uporabo mobilnih telefonov ste lahko starši in otroci ves čas v neposrednem stiku. Poleg tega lahko mobilniki služijo kot orodje za poučevanje otrok o odgovornem ravnanju z denarjem in njegovi vrednosti. Navsezadnje pa gre za napravo, ki jim omogoča gledanje videoposnetkov, poslušanje najljubše glasbe in ohranjanje stikov s prijatelji, zato jo bodo obravnavali kot dragoceno last. Z izbiro ustreznih interaktivnih aplikacij in iger pa jih lahko slednje spodbudijo tudi k uporabi domišljije ter krepitvi logičnega mišljenja.

Ponudba za otroke »VEČ IMAM«

Starši včasih res oklevamo, ko gre za odločitev o nakupu prvega telefona za našega otroka. A razvoj in okolje gre v smeri, da se bodo otroci s tehnologijami soočili tako ali drugače. Zato je toliko bolj pomembno, da kot starši veste, kaj dobite, ko se odločite za mobilnega operaterja. S posebno Telemachovo ponudbo VEČ IMAM za otroke boste lahko brez skrbi, saj ta otrokom nudi možnost neomejenih sporočil ter kar 15 GB prenosa podatkov, ki ga potrebujejo, da ostanejo povezani z družino in prijatelji. Ponudba za otroke VEČ IMAM je pri Telemachu na voljo že za le 10 evrov mesečne naročnine.

Pri tem pa starši nimate nobenih dodatnih stroškov, saj se v primeru presežene količine prenosa podatkov ta ne zaračunava dodatno, ampak se hitrost prenosa le upočasni. Poleg tega je za starše dobrodošlo tudi upravljanje z naročnino na portalu Moj Telemach, kjer lahko preprečite možnost klicev na različne številke, ki bi prav tako lahko povzročili dodaten strošek na mesečnem računu. 

V današnjem času je otrokom praktično nemogoče povsem prepovedati uporabo mobilnih telefonov, saj jim ti prinašajo številne koristi. Pri tem pa je zelo pomembno, da imate starši nadzor nad vsebinami in hkrati možnost, da otroku uporabo mobilnega telefona po potrebi tudi omejite. 

Share this article

Similar posts

Leave a comment