Prodor na mobilni trg se nadaljuje

Mobilni operater Telemach, ki je lansko leto s prevzemom Tušmobila agresivneje vstopil na trg mobilnih operaterjev, je danes  presegel mejo 350.000 uporabnikov mobilne telefonije. Po zadnjih podatkih Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) je Telemach najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji. Da Slovenci vse bolj zaupajo Telemachu kaže tudi, da se skoraj polovica uporabnikov pri menjavi mobilnega operaterja odloči za mobilni paket iz Telemachove družine VEČ. Konec leta 2015 je sicer tržni delež aktivnih uporabnikov mobilne telefonije pri Telemachu znašal 14,1 odstotka.

Neprestana rast števila uporabnikov je med drugim rezultat uspešne prenove in izgradnje zanesljivega mobilnega omrežja. Prenovljeno Telemachovo omrežje 3G namreč zajema 99-odstotno pokritost prebivalstva, medtem pa novo omrežje 4G/LTE dosega že več kot 80 odstotkov prebivalstva. Dodatno zanesljivost omrežja zagotavlja tudi brezplačno gostovanje v nacionalnem omrežju, ki je vključeno v vseh treh paketih družine VEČ. Med slednjimi Telemachovi uporabniki največkrat izberejo paket ŠE VEČ, ki je na voljo od 12 evrov na mesec za naročnike fiksnih storitev in 15€ za ostale.

 

Spremembe tržnih deležev mobilnih operaterjev med letoma 2012 in 2015.
Spremembe tržnih deležev mobilnih operaterjev med letoma 2012 in 2015.

 

Vse bolj priljubljeni pa sta tudi dodatni storitvi, ki sta vključeni v Telemachove mobilne pakete – UNIFI in D3GO. Slednja zagotavlja gledanje televizije na mobilnih napravah, UNIFI pa omogoča prihranek pri prenosu podatkov, saj se mobilni telefon samodejno poveže na več kot 250.000 brezžičnih UNIFI točk, ki omogočajo internetne storitve doma in v regiji.

Share this article

Similar posts

Leave a comment