Prvič v Sloveniji predstavljen mobilni paket z neomejeno količino prenosa podatkov

Uporaba mobilnega interneta je postala del vsakdanjega življenja, namizni, prenosni in tablični računalniki pa so se postopoma umikali mobilnim napravam kot prvi in glavni točki stika s spletom ter digitalnimi kanali. V lanskem letu je to postalo res tudi za Slovenijo, saj je število dostopov do spleta s tovrstnimi napravami prvič preseglo število dostopov z namiznimi računalniki in prenosniki. Danes tako digitalne kanale z mobilnimi napravami obiskuje že 85 odstotkov rednih uporabnikov interneta.

Spremenile so se predvsem navade pri ogledu video vsebin, saj sploh mlajši del populacije televizije ne spremlja več iz dnevne sobe. Video vsebine so postale na voljo kjerkoli in kadarkoli, potrebna pa je le mobilna naprava in dostop do interneta. Vedno bolj očitna postaja porast naročnin na spletne platforme, kot so Youtube, Netflix, HBO Go in mobilne televizije kakršna je Telemachov EON.

Očitno večja je poraba podatkovnega prenosa

Pri Telemachu so v zadnjih treh letih zabeležili kar 300% povečanje količine prenosa podatkov. Kot vemo so se njihovi paketi že od začetka ponudbe naročniških paketov družine VEČ osredotočali na količino prenosa podatkov, zdaj pa so pri Telemachu storili še korak naprej in predstavili neomejeno količino prenosa podatkov v paketu NAJVEČ.

»Uporabniki želijo brezskrbno surfati, uporabljati vse mogoče aplikacije, biti na poti in gledati televizijo, skratka uporabljati vse, kar jim tehnologija lahko ponudi. Naša dolžnost je, da jim to omogočimo,« pravi članica poslovodstva Telemacha Ditka Maučec, ki je odgovorna za razvoj produktov in marketinga. Poleg tega je tako za obstoječe kot nove uporabnike dobrodošla novica tudi postavitev cene paketa. Ta je obstoječim uporabnikom Telemachovih fiksnih storitev na voljo že za 20 evrov, ostalim pa za 22 evrov mesečne naročnine, kar je dva evra ugodneje kot doslej. Ponudba paketa NAJVEČ velja tako za zasebne kot tudi poslovne uporabnike.

Primerjava paketov na trgu

V nasprotju s Telemachom v svojih najzmogljivejših mobilnih paketih Telekom Slovenije in A1 preseganje zakupljene količine prenosa podatkov dodatno zaračunavata. Pri A1 tako najdemo paket A1 GO L, za katerega uporabniki mesečno odštejejo 23,99 evra, ob preseženi količini prenosa podatkov pa se dodatna poraba uporabniku zaračuna. Enako velja za Telekom Slovenije, kjer za paket Vse Dobro uporabniki odštejejo kar 24,99 evra na mesec. Pri Telemachu pa prekoračitve zakupljene količine prenosa podatkov ne zaračunavajo niti v preostalih dveh paketih – ŠE VEČ in VEČ.

Vlaganja v mobilno in fiksno omrežje  

Telemach je v zadnjih letih zgradil in nadgradil lastno omrežje, ki ga bodo po besedah Adriana Ježine, predsednika poslovodstva, razvijali še naprej: »Veliko vlagamo v razvoj omrežja, skrbimo da je to sodobno, vzdržljivo in ima dovolj kapacitet, da ponudi hiter prenos podatkov in nemoteno delovanje mobilnih storitev. V prihodnjih letih bomo v svoje fiksno in mobilno omrežje v Sloveniji vložili približno 100 milijonov evrov, s čimer želimo še naprej dvigovati raven kakovosti naših storitev.«

Telemach je po poročilu AKOS-a v tretjem četrtletju lanskega leta imel 20,7 odstotni delež na trgu mobilnih operaterjev in bil znova najhitreje rastoči mobilni operater.

 

Similar posts

Leave a comment