Ravnanje FIBA štejejo za enostransko in neutemeljeno

Kljub napovedani izključitvi slovenske košarkarske reprezentance na Eurobasketu 2017 družba Spar Slovenija ostaja zvest partner Košarkarske zveze Slovenije. Ravnanje Mednarodne košarkarske zveze (FIBA) štejejo za enostransko, neutemeljeno in nezakonito.

Krovna evropska košarkarska zveza je minuli petek z dopisom suspendirala Košarkarsko zvezo Slovenije in moško člansko reprezentanco iz nastopa na Eurobasketu 2017. Kot razlog navaja, da slovenski klubi ne želijo igrati v Fibinih klubskih tekmovanjih. Podobna usoda je doletela še trinajst zvez ter grozi tudi vsem drugim zvezam, katerih klubi bi se odločili podpreti Euroligo ali Eurocup tekmovanji.

»Družba Spar Slovenija bo še naprej stala ob strani KZS-ja in slovenske košarkarske reprezentance. Verjamemo, da lahko pride do razumne rešitve, ki bo najboljšim evropskim reprezentancam, med katerimi je že več let tudi slovenska, omogočila nastop na velikih tekmovanjih. FIBA Europe želi reprezentance in zveze kaznovati za odločitve, ki jih samostojno sprejmejo klubi. To je povsem nerazumljivo, enostransko in nesprejemljivo ravnanje FIBE, ki lahko povzroči veliko škodo razvoju košarke, če bo vztrajala pri tej odločitvi,« je dopis komentiral Igor Mervič, generalni direktor družbe Spar Slovenija.

Share this article

Similar posts

Leave a comment