Svetovna konferenca IABC o komunikacijskih praksah prihodnosti

Rekordno obiskana konferenca mednarodnega združenja IABC sredi junija v Vancouvru je bila posvečena napovedim sprememb in svežim komunikacijskim praksam, zlasti na področju vodenja, poslovne preobrazbe in internega komuniciranja, blagovnih znamk ter komunikacijskih tehnik in orodij. Veliko pozornosti je pritegnilo predavanje Alenke Bešter in Inge Batur iz Zavarovalnice Triglav z naslovom »Kako v dolgočasni panogi ustvarjati zanimive vsebine«, ki je bilo v program štiridnevne konference uvrščeno dvakrat. 

Svetovna konferenca IABC je največji mednarodni strokovni dogodek, namenjen praktikom odnosov z javnosti. Letošnje, ki je potekala pod naslovom »Razmišljaj naprej«, se je udeležilo okrog 1.300 udeležencev iz vsega sveta. Prisluhnili so lahko napovedim, kot so uporaba tehnologij veriženja podatkovnih blokov (blockchain) za zagotavljanje pristnosti virov, vznik zaprtih osebnih socialnih omrežij  in sočasno širjenje storitev na globalnih platformah ter med drugim neposredno preizkusilo razloge za širjenje digitalnega prostorskega označevanja. Konferenca je ob razcvetu komunikacijskih tehnologij opozorila na nenadomestljivo vlogo osebnega komuniciranja tudi za uspešno delovanje virtualnih timov in na nujnost usklajenega delovanja v večkanalnem okolju.

Njen rezultat je prav tako daljši seznam strokovnjakov za komunikacijsko upravljanje in strateško komunikacijsko upravljanje, ki so prestali preizkuse pri globalnem certifikacijskem svetu GCCC. Ta deluje peto leto z namenom, da vzpostavi prvi globalni standard za poklicno komuniciranje.

Alenka Bešter in Inga Batur sta udeležencem predstavili vsebine, ki jih Zavarovalnica Triglav ustvarja za svoj spletni portal Vse bo v redu, in z njimi uspešno razvija odnose z uporabniki v na videz dolgočasni panogi. Posebej so navdušile Triglavove video vsebine, zlasti prikaz reševanja iz poškodovanega vozila, v katerem je protagonist smučarski skakalec Cene Prevc. Za bolj avtentično izkušnjo so video, ki ima preventivni namen, posneli tudi v 360-stopinjski tehniki. Tako se lahko vsak s pomočjo virtualnih očal čim bolj vživi v posledice hude prometne nesreče, brez da bi jih moral doživeti na lastni koži. Na konferenci so podelili tudi letošnja Zlata peresa, tudi Zavarovalnici Triglav in Studiu Kernel. Slednji je bil med tremi nominiranci za butično agencijo leta, zmagala je avstralska agencija Cropley Communications.

Similar posts

Leave a comment