Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo

Slovenska turistična organizacija pričenja s projektom “Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo!”, v sklopu katere vabi Slovence, da postanejo ambasadorji Slovenije. Vse posameznike pozivajo, da na družbenih omrežjih delijo svoja doživetja z različnih slovenskih destinacij s ključnikom #ifeelsLOVEnia ter širnemu svetu zaupajo, zakaj čutijo Slovenijo, in jim tako pokažejo, da je Slovenija dežela, vredna obiska.

Slovenija je lepa dežela in njene lepote radi pokažemo – prav to želijo na Slovenski turistični organizaciji (STO) dokazati preostalemu svetu, zato pričenjajo s kampanjo »Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo!«. Njen začetek so danes obelodanili s slovenskim zajtrkom na gradu Tivoli v Ljubljani. Cilj kampanje je namreč domače in tuje turiste spodbuditi k temu, da postanejo ambasadorji Slovenije ter svoja iskrena, resnična in navdihujoča doživetja delijo s svojimi sledilci na družbenih omrežjih. Po podatkih raziskave SURS-a iz leta 2015, se tuji turisti za obisk Slovenije namreč najpogosteje odločijo ravno na podlagi priporočil sorodnikov in prijateljev, osebnih izkušenj ter spletnih strani Slovenije oziroma krajev v Sloveniji.

Zato so prijetne fotografije Slovenije z lepimi opisi prijatelje in sorodnikov na družbenih omrežjih še toliko bolj pomembne za privabljanje turistov. Vse fotografije in videoposnetke, ki bodo v sklopu kampanje zaokrožile po spletu, morajo biti za uspešno promocijo predhodno opremljene s ključnikom #ifeelsLOVEnia, saj bodo tako pozitivne izkušnje obiskovalcev z našo deželo in  dober glas o Sloveniji in segli še dlje.

Na današnji otvoritvi je obiskovalcem nekaj besed o podrobnosti kampanje, s katero želijo prispevati k še večji promociji Slovenije v svetu, namenila direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak. »Neskončnost gozdov, kristalno čiste reke, objeta z gorami in širnim morjem – to je pogled na Slovenijo, kot ga vidim jaz. Kako pa Slovenijo čutite vi,« je Pakova nagovorila prisotne in jih tako pozvala k soustvarjanju njihove zgodbe.

Dogodka pa se je udeležil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Svojo podporo projektu je po koncu dogodka nakazal z naslednjimi besedami: »Slovenski turizem uspešno in vestno razvijamo že 25 let. Z dolgoletnim trudom smo dosegli, da je danes Slovenija prepoznana kot zelena butična globalna destinacija za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna petzvezdična doživetja. Zato ne smemo dovoliti, da ta trud zamre – v zameno moramo pokazati podporo kampanji in širiti dober glas o naši domovini.«

Želja Slovenske turistične organizacije je torej, da se Slovenija, dežela, bogata z naravnimi danostmi,  v kateri lahko tako domači kot tuji obiskovalci občutijo raznovrstno in zeleno okolje in kjer lahko na vsakem koraku srečajo prijazne in gostoljubne ljudi, svetu predstavi še podrobneje in v še boljši luči. Zato vse domače in tuje turiste nagovarja k uporabi ključnika #ifeelsLOVEnia na vseh fotografijah, ki jih bodo ujeli in objavili med svojim popotovanjem po naši deleži. Tako lahko vsak postane ambasador Slovenije.

Similar posts

Leave a comment