Kava iz pravične trgovine ima še slajši priokus.

Na bencinskih servisih OMV VIVA lahko že nekaj časa uživate v kavi VIVA CAFE, ki nosi certifikat kakovosti Fairtrade. Slednji zagotavlja, da vsa kava prihaja iz pravične trgovine, njenim pridelovalcem pa s tem zagotavlja pravične cene in boljše delovne razmere.

OMV je namreč v letošnjem letu  sklenil partnerstvo z organizacijo Fairtrade International, ki postavlja mednarodne standarde za pravično trgovino. S tem se je zavezal, da bo vsa kava VIVA CAFE, ki jo ponuja na 35 bencinskih servisih VIVA po vsej Sloveniji, od aprila dalje zaščitena z mednarodno priznanim znakom kakovosti Fairtrade. Omenjen certifikat si prislužijo izdelki, ki ustrezajo socialnim, ekonomskim in ekološkim standardom organizacije Fairtrade International. V italijanski pražarni Gimoka, kjer pripravljajo aromatično kavno mešanico VIVA CAFE, tako po novem uporabljajo samo še najboljša zelena kavna zrna, ki prihajajo iz pravične trgovine.

Certifikat jamči, da pridelovalci kave ter delavci na plantažah prejmejo pravično plačilo.

 

Certifikat Fairtrade pripomore k izboljšanju življenjskih razmer v državah v razvoju, saj določa najnižje odkupne cene, ki zadostujejo za preživetje pridelovalcev in okolju prijazno kmetovanje, hkrati pa prepoveduje izkoriščevalsko delo otrok.

FCM_CMYK_NEG_CS3_neu mit R

Share this article

Anja Petrovčič

Izvršna direktorica

Similar posts

Leave a comment