Prihaja Downhilka 12h Challenge 2020

Mariborsko Pohorje bo med 16. in 18. januarjem 2020 prvič gostilo 12-urno smučarsko preizkušnjo, namenjeno tako rekreativnim kot profesionalnim športnikom. Smučarski spektakel za najbolj vzdržljive in odločne v Slovenijo prinaša povsem novo smučarsko izkušnjo, ki bo popestrila zimsko dogajanje. Ambasadorka 12-urnega izziva Downhilka je slovenska smučarska šampionka Ilka Štuhec. 

Maribor, 5. december 2019 – Smučarji se bodo lahko med 16. in 18. januarjem pod sojem žarometov Mariborskega Pohorja preizkusili v povsem novi smučarski preizkušnji – 12-urnem izzivu Downhilka. Tako rekreativni kot tudi profesionalni smučarji in deskarji bodo v nočnem spektaklu preizkušali svoje zmožnosti in se potegovali za zmago in laskavi naziv najbolj vzdržljivega smučarja. Downhilka 12 h Challenge sledi vzoru nekdanje epske 24-urne preizkušnje v ameriškem Aspnu. 

Organizatorji tekme – Smučarsko društvo i-ski in Smučarski klub ASK Branik, pod okriljem katerega poteka tudi Smučarska šola Ilke Štuhec, želijo poleg nove snežne preizkušnje vsem obiskovalcem zagotoviti veliko zabave in že v prvi izvedbi tekmovanja poskrbeti, da bodo udeleženci razmišljali o vnovični udeležbi v letu 2021. »Downhilka 12 h Challenge je nekaj posebnega in novega na slovenskem in lahko rečemo širšem evropskem prostoru. Združuje ljubezen do smučanja, tekmovalnost in drugače kot vse do zdaj izziva meje smučarjev in deskarjev. Verjamemo, da bomo vse vpletene prepričali k ponovni udeležbi v naslednjih izvedbah. Želimo, da Downhilka postane mednarodno prepoznavna, tradicionalna vzdržljivostna preizkušnja,« poudarja Dora Skorobrijin, vodja organizacije dogodka.

Dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku in dobitnica velikega kristalnega globusa v kraljevi disciplini Ilki Štuhec je ambasadorka tekmovanja, katerega ime je skovanka njenega imena in angleškega izraza za smuk. »V Sloveniji nimamo smukaške proge, pa smo v zadnjih letih kljub temu kar uspešni v tej disciplini, zato smo se odločili, da v Sloveniji organiziramo Downhilko, ki vsaj po imenu spominja na kraljevo disciplino. 12 ur neprestanega smučanja je velik zalogaj in obenem novost, ki bo popestrila zimsko dogajanje v Sloveniji. Naš cilj so domači in tuji udeleženci,  s čimer bomo Slovenijo še bolj postavili na zemljevid zanimivih zimskih destinacij. Prepričana sem, da bo Downhilka tudi z dobrodelnostjo dodatno motivirala številne nadobudne smučarje k udeležbi in čim boljšemu rezultatu,« poudarja Štuhčeva, ki svojo sezono v svetovnem pokalu začenja s petkovim smukom v Lake Louisu. 

Tekmovanje z dobrodelno noto

Tekmovalci bodo na Mariborskem Pohorju na vzdržljivostni preizkušnji skušali presmučati kar največ krogov, kar bo tudi glavni kriterij za dosego zmage. Tekmovalci bodo ves čas tekmovanja imeli ob prihodu v dolino na voljo okrepčilo in prostor za počitek, v kolikor ga bodo  potrebovali. 

Dobrodelna nota dogodka bo tudi »1 evro za 1 krog«, kar pomeni, da bo izbrani donator zagotovil toliko evrov, kolikor krogov bodo v finalnem dogodku presmučali tekmovalci. Tako zbrana sredstva bodo namenjena eni izmed organizacij v Mariboru.

Prijave odprte od 6. decembra

Tekmovalec mora za nastop na tekmi dopolniti 18 let. Prijave so od 6. decembra 2019 dalje odprte tako za rekreativne kot profesionalne smučarje in deskarje. Tekmovalci se lahko prijavijo preko spletne strani www.downhilka.si, kjer so na voljo tudi dodatne informacije v zvezi s tekmovanjem Downhilka 12 h Challenge. 

Za informacije o dogodku nam sledite tudi na družbenih omrežjih: 

Facebook stran: Downhilka 12h Challenge

Instagram: dh12h_Challenge

Similar posts

Leave a comment