S potapljači čistili Blejsko jezero

Društvo za podvodne dejavnosti Bled (DPD Bled) je v sodelovanju s Slovensko potapljaško zvezo, Ribiško družino Bled, Občino Bled in Infrastrukturo Bled v soboto, 18. maja, izvedlo tradicionalno, že 26. akcijo čiščenja dna in obrežja Blejskega jezera. V okviru svoje družbeno odgovorne kampanje Razmišljaj EKO logično je potapljače podprlo tudi podjetje SPAR Slovenija. Organizatorji so ob pomoči prostovoljcev Blejsko jezero in brežine očistili za več kot 6 m3odpadkov.

V 26. tradicionalni akciji čiščenja Blejskega jezera sta Slovenska potapljaška zveza in DPD Bled združila moči z Mestno občino Bled, Ribiško družino Bled, Infrastrukturo Bled, ribiči, čolnarji, reševalci, okoljevarstveniki in lokalnimi prebivalci. S pomočjo več kot 150 prostovoljcev so na obrobje Blejskega jezera potegnili 6 m3odpadkov.

Po zaključeni čistilni akciji je v Grajskem kopališču sledil tradicionalen družabni piknik z analizo uspešnosti akcije ter predstavitev potapljačev in drugih društev. 

Predsednik Društva za podvodne dejavnosti Bled Janez Andrejc se je po akciji zahvalil vsem sodelujočim in dejal: »Čistilno akcijo izvajamo že 26 let in veseli me, da je udeležba vsako leto številčnejša. S skupnimi močmi lahko naredimo nekaj dobrega za okolje, naš trud pa je bil tudi tokrat poplačan, saj z vsakim letom v jezeru opažamo manj smeti. Vsaka tako uspešno opravljena čistilna akcija predstavlja majhno zmago z velikim pomenom in veseli smo, da je letos akcijo podprlo tudi podjetje Spar Slovenija.«

Podjetje SPAR Slovenija je poleg Blejskega jezera v okviru svoje družbeno odgovorne kampanje Razmišljaj EKO logično očistilo tudi reke Drava, Mura, Ščavnica, Sava, Krka in Ljubljanica. V sklopu kampanje si v Sparu prizadevajo za ekološko ravnanje, večkratno uporabo nakupovalnih vrečk, manjšo potrošnjo lahkih plastičnih vrečk in trajnostno razmišljanje.

Similar posts

Leave a comment