Sedmi Soča Outdoor Festival v znamenju adrenalina

V dolini reke Soče se je med 28. in 30. junijem odvil 7. Soča Outdoor Festival, na katerem so številni ljubitelji teka in gibanja v naravi preizkusili svojo formo na zahtevnih trail poteh, po močno razgibanem in celo mokrem terenu. Tradicionalno je tudi tokrat za dogajanje ob sotočju Tolminke in Soče ter motivacijo tekmovalcev skrbel adidas Terrex, ki je uradni sponzor Soča Outdoor Festivala.

Soča Outdoor Festival je že sedmo leto zapored gostil profesionalne in rekreativne ljubitelje teka čez drn, navdušence nad adrenalinskimi športi ter ostale privržence športa na prostem. Izvrstno organizacijo je še dodatno popestrila idilična narava soške doline, ki tudi ob najbolj vročih poletnih dneh ustvarja prijetno tekaško atmosfero.

Za pripravljenost tekačev je poskrbel adidas Terrex

Tekači so se glede na svojo vzdržljivost in pripravljenost lahko prijavili na štiri različno dolge proge, speljane po razgibani gozdni tekaški trasi. Okoli 1.500 tekačev je tako v idiličnem tolminskem ambientu premagovalo 10-, 15-, 25- in 45-kilometrske razdalje. Za izbiro ustrezne športne opreme, narejene za še tako zahteven teren, je s prisotnostjo svojih strokovnjakov znova poskrbel uradni sponzor festivala adidas Terrex, ki je tekačem omogočil tudi preizkus različnih modelov obutve in opreme za tekmovanje. V adidasu so tekačem predstavili najnovejše trail tekaške čevlje adidas Terrex Speed GTX, ki nudijo popolno podporo vsakemu koraku, ne glede na podlago. 

Start adidas Terrex trail teka je bil, tako kot preteklo leto, na glavnem festivalskem prizorišču, spektakularen zaključek 15-kilometrske trase pa je predstavljalo adrenalinsko prečkanje reke Tolminke. adidasovo tekaško preizkušnjo je letos premagovalo približno 600 tekačev, med katerimi so bili profesionalni trail running tekač Luka Kramarič, ki je osvojil drugo mesto, in ljubitelja gora ter adrenalina Neja Jesenko in Jaka Škrlep. Prav vsi so potrdili, da je adidas Terrex Speed GTX odlična izbira za tekaške podvige v naravi, saj kljubuje vsem zunanjim razmeram in raznolikemu terenu.

Najboljšo pripravljenost na adidas Terrex teku je letos pokazal 28-letni Gašper Bregar, ki je 15-kilometrsko traso, polno ovir in presenečenj, premagal s časom 1:01:36,9.

Similar posts

Leave a comment