Soča Outdoor Festival že šestič zapored združil ljubitelje športov na prostem

Od 29. junija do 2. julija je Soča Outdoor Festival že šesto leto zapored v Tolmin privabil številne adrenalina lačne ljubitelje gorskega teka in aktivnosti na prostem. Organizatorji so tudi tokat pripravili nepozabno doživetje tako za najbolj zagrizene tekmovalce in profesionalce kot tudi za rekreativne športnike, tekači pa so svoje adrenalinske tekaške zgodbe pisali po navdihu tolminske kulise gozdnih poti in bistrih voda.

Pet tekaških preizkušenj in ledeno srečanje s Tolminko
Tekmovalci so na festivalu lahko izbirali med petimi različno zahtevnimi progami, tako je letos vzdolž Soče skupno 1.410 tekačev premagovalo 10-, 15-, 25- in celo 45-kilometrske razdalje. Kot vsako leto je bil dobro obiskan adidas Terrex 15-kilometrski tek s startom na glavnem festivalskem prizorišču, progo po brveh sotočja Tolminke in Zadlaščice in zaključkom z adrenalinsko izkušnjo – prečkanjem  hladne reke Tolminke. Kar 572 tekačev, ki se je udeležilo Adidas Terrex teka so ob progi vseskozi spodbujale adidasove motivacijske table in pripomoble k lažjemu premagovanju kilometrov.

Svojo tekaško pripravljenost sta na 15-kilometrski preizkušnji testirala tudi digitalna vplivneža – ljubiteljica gorskih vrhov Deja Jakopič in trener Jaka Škrlep, ki sta se v tednih pred festivalom s še štirimi pohodniki preizkušala v posebnem adidasovem izzivu “Vsak korak šteje!”. Izziv je potekal v okviru priprav na Soča Outdoor Festival, skupno šest ljubiteljev gorskih vrhov pa je v njem tekmovalo v premagovanju metrov nadmorske višine, ob čemer so na prehojenih poteh pobirali tudi smeti, ki kazijo naše gore, in jih odnesli v dolino.

Najboljšo pripravljenost na adidas Terrex teku je letos dokazal 35-letni Peter Kastelic, ki je 15-kilometrsko traso, polno ovir in presenečenj, premagal s časom 1:07:16.3.

Share this article

Similar posts

Leave a comment