Zaključen del priprav v Copper Mountainu

Ilka Štuhec je s svojo ekipo zaključila še zadnji del priprav na novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju. V ameriškem Copper Mountainu so bili pogoji za trening neprecenljivi. V Lake Louisu se sezona za Štuhčevo začne 6. decembra. 

Sprememba v pripravljalnem obdobju, letos se Štuhčeva z ekipo ni odpravila na poletne priprave v Čile, je pomenila tudi zgodnejši odhod v ZDA in zadnji sklop priprav v sanjskem Copper Mountainu, ki je sicer praviloma rezerviran za ameriško reprezentanco. Ob zaključku priprav in prvem trening kampu v Copper Mountainu je bila dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku zelo zadovoljna z opravljenim delom: “Priprave v Copper Mountainu ocenjujem kot odlične, ker smo dosegli in celo presegli zastavljene cilje. Smukaške vožnje so trajale približno minuto in pol, kar je glede na nadmorsko višino veliko. Na progi imaš vse, strmino, ravnino, pukle, zavoje, skok, v bistvu je vse primerno za tekmo svetovnega pokala. Da lahko treniram na takšni ravni v tem delu priprav je zelo dobrodošlo.”

Kot je na zadnji novinarski konferenci poudaril trener Stefan Abplanalp, je ta sklop služil iskanju bolj napadalnega načina smučanja, saj se bliža začetek sezone v svetovnem pokalu. Štuhčeva je v družbi ameriške, italijanske, nemške in deloma tudi avstrijske reprezentance dobila nekaj primerjave s tekmicami tik pred sezono. Kljub temu na vprašanja o časih odgovarja: “Seveda, primerjali smo tudi čase in dobili nekaj primerjav. A spremenljivk je še vedno veliko, časi iz treningov so lahko zelo varljivi. Še vedno se osredotočam nase in na svojo izvedbo. Vožnje želim izpopolniti, odpravljati tudi manjše napake in vstopiti v sezono kar se da dobro pripravljena.”

Prva smukaška preizkušnja nove sezone svetovnega pokala je na sporedu v petek. V kanadskem Lake Louisu je Štuhčeva sicer pred tremi leti osvojila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu.

Similar posts

Leave a comment