Lucija Marinček

Lucija je ljubezen do besed in zgodb začela gojiti že v otroštvu, ko je z zanimanjem prisluhnila pravljicam na kasetah in zgoščenkah ter prebirala knjigo za knjigo.

Po gimnazijskem izobraževanju jo je pot vodila na Fakulteto za družbene vede, kjer je diplomirala iz smeri Komunikologija – tržno komuniciranje in odnosi z javnostmi, trenutno pa zaključuje magistrski študij taistega programa. Tekom študija se je udejstvovala kot aktivna članica Študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS), kjer je dobila prve praktične izkušnje in uvid v svet odnosov z javnostmi. V 3. letniku se je odpravila na polletno Erasmus+ izmenjavo na Nizozemsko, ki se je izkazala za neprecenljivo izkušnjo samostojnega življenja v tujini in učenja v mednarodnem okolju. Po vrnitvi domov se je strokovno izpopolnjevala v oddelku korporativnega komuniciranja Ljubljanskih mlekarn in obenem kot vodja odnosov z javnostmi pri mladinskem festivalu Stična mladih.

Lucijina strast so potovanja, hribi in knjige; je ljubiteljica večerov v gledališču, dobre glasbe ter sprehodov v naravi, najbolj pa ji dušo napolnijo pristno preživeti trenutki z družino in prijatelji.

Smisel življenja je najti svoj dar. Namen življenja je razdajati ga drugim. (Pablo Picasso)