Nejc Šporin

Po zaključku I. gimnazije v Celju (še danes je ponosen “Kajuhovec”) je Nejc študij nadaljeval na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Politika je bila že od malih nog njegova strast, zato dvomov pri izbiri smeri ni bilo – politologija (smer: analiza politika in javna uprava) je bila edini pravi odgovor.

Zaradi Nejčeve komunikativnosti in želje po argumentiranju se je hitro začel resneje spogledovati z odnosi z javnostmi. Prvo službo je še v času študija našel v kabinetu predsednika vlade dr. Mira Cerarja, kjer je delal kot svetovalec za digitalno komuniciranje ter pridobil dragocene izkušnje za vse življenje.

Kot svetovalec ministra za odnose z javnostmi je kasneje delal tudi na ministrstvu za zunanje zadeve, karierno pot pa nato nadaljeval še na ministrstvu za javno upravo. Tam je bdel nad javno podobo ministra in ministrstva kot celote, preizkusil pa se je tudi v vlogi uradnega govorca ministrstva v času predsedovanja Slovenije Svet EU.  Ekipi Propiar se je pridružil konec leta 2021. Na kožo sta mu pisana predvsem krizno komuniciranje ter strateško načrtovanje komunikacijskih aktivnosti, z veseljem pa vstopa tudi v svet korporativnega komuniciranja.

Ponosen na svoje korenine (pravi Žalčan, ki se sicer zelo dobro počuti v Ljubljani) goji poseben odnos tudi do zelenega zlata (hmelja) in napitka, katerega pomemben sestavni del je ta rastlina. Že v otroštvu je razvil veliko ljubezen do belih strmin in teniških igrišč, pridobljeno znanje pa v prostem času rad prenaša na mlajše generacije. Kot pravi hedonist vedno rad kaj dobrega pojé, velika je tudi verjetnost, da ga srečate na kakšnem koncertu. Zato ni presenetljivo, da se lahko z njim pozno v noč pogovarjate o glasbi, še posebej, ko pride do punka, rocka, bluesa in jazza.

Ne maram definicij, a če obstaja definicija svobode, je to takrat, ko imaš nadzor nad svojo resničnostjo, da jo lahko preoblikuješ, spremeniš, namesto da bi ti bila vsiljena. Več si ne moreš želeti. (Mark Knopfler)