Urška Kopinšek

Grafično oblikovanje in fotografiranje je Urško že od nekdaj zanimalo, zato jo je pot ponesla na študij Grafične in medijske tehnike na Naravoslovnotehniški fakulteti. Prvo priznanje, da se je odločila za pravo smer, je prejela, ko je v natečaju »Oblikuj Illy pločevinko« njen izdelek izmed 548 prijavljenimi rešitvami zasedel odlično 2. mesto.

Že med samim študijem je Urška sodelovala na različnih oblikovalskih projektih, svoje znanje pa je izpopolnjevala tudi v oblikovalski agenciji Medias Kreativ in marketinški agenciji KO, kjer je sprva ustvarjala kot grafična oblikovalka, kasneje pa prevzela vodenje oblikovalskega oddelka. Vzporedno z delom je dokončala tudi študij in postala diplomantka grafične in medijske tehnike. Nato se je pridružila Propiarju kot oblikovalka sodobnih vizualij, kjer nadgrajuje svoje dosedanje znanje in kreativnost. Pri grafičnem oblikovanju in fotografiranju ji je najbolj všeč, da lahko s svojo ustvarjalnostjo, estetiko ter idejami doseže mnogo ljudi, tako preko digitalnih kot tudi tiskanih medijev.

Svoj prosti čas rada nameni branju knjig, fotografiranju, petju ter odkrivanju sveta ob dobri hrani in glasbi. Inspirirajo jo stare stavbe, arhitektura in narava, kamor se rada zateče.

Če bi rad uspel, se osredotoči nase, ne na druge. - Neznani avtor