90 tabličnih računalnikov in brezplačen dostop do interneta

Telemach je v sodelovanju z ameriško gospodarsko zbornico AmCham Slovenija in Zavodom RS za šolstvo otrokom iz socialno ogroženih okolij v uporabo namenil 90 tabličnih računalnikov ter dostop do interneta, s čimer želimo omogočiti šolanje vsem otrokom tudi v časih, ko šola poteka na daljavo. 

Epidemija koronavirusa je spremenila način življenja mnogim in nas vrgla iz ustaljenih tirov. Prilagoditi so se morali tudi šolarji in učitelji, ki pouk izvajajo na daljavo, s pomočjo računalnikov, tablic in interneta. V želji omogočiti izobraževanje vsem mladim, ki morda doma zaradi različnih razlogov nimajo pripomočkov in zmožnosti za učenje na daljavo, je Telemach v sodelovanju z AmCham Slovenija 90 otrokom oziroma družinam doniral tablične računalnike Lenovo in podaril dostop do interneta. 

»To je najmanj, kar lahko storimo,« pravi Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha, in dodaja: »Vsak dan si prizadevamo, da imajo uporabniki na voljo nemoteno uporabo naših storitev in to še toliko bolj velja v trenutnih razmerah. Veseli smo, da lahko pomagamo mladim šolarjem, da tudi v tem času pridobivajo znanje brez težav.«

V AmCham Slovenija skupaj z Gospodarskim krogom v sklopu pobude »Skupaj solidarni« na različne načine pomagajo državi in državljanom. »V krizni situaciji je poslanstvo poslovne skupnosti kot je AmCham Slovenija, da poskuša po eni strani pomagati svojim članom, po drugi pa z njihovo pomočjo tudi širši skupnosti. Vesela sem, da smo se z iniciativo #Skupaj solidarni povezali z gospodarskimi organizacijami, v skupno dobro. Izjemno pa sem hvaležna tudi podjetju Telemach, ki je v teh časih kot telekomunikacijski operater ključen za premagovanje krize. S tovrstnimi nesebičnimi dejanji pa dokazuje, da je pripravljen še dodatno pomagati otrokom in s tem prihodnosti,« pravi Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija.  

Telemach sicer v sklopu svojih družbeno odgovornih aktivnosti že drugo šolsko leto na osnovnih šolah po Sloveniji izvaja delavnice varne rabe interneta pod sloganom »Varni na spletu, varni v svetu«, s čimer izobražuje mlade o pasteh in rešitvah za varno uporabo spleta in družbenih omrežij. 

Share this article

Similar posts

Leave a comment