Donacija bolniščnicam namesto nakupa poslovnih daril

Skupina Istrabenz plini, katere del sta družbi Istrabenz plini iz Kopra in Plinarna Maribor, je sredstva, ki bi jih sicer namenila nakupu novoletnih poslovnih daril, letos namenila štirim slovenskim bolnišnicam za pomoč v boju z epidemijo covida-19. Za nabavo nujne medicinske opreme za zdravljenje bolnikov, obolelih s koronavirusom, bodo namenili skupno 7.500 €.

Skupina Istrabenz plini ključne ustanove v boju z epidemijo oskrbuje z zdravilom kisik in svoje odjemalce nemoteno oskrbuje s toploto, plinom in energijo na vseh trgih, kjer deluje. Skupina je preko družb Istrabenz plini in Plinarna Maribor v decembru štirim slovenskim bolnišnicam donirala sredstva za nakup nujne opreme za zdravljenje bolnikov s covidom-19 in se s tem odrekla nakupu novoletnih poslovnih daril. 

Skupno donacijo v vrednosti 7.500 € bosta Istrabenz plini in Plinarna Maribor namenili Splošni bolnišnici Izola, Splošni bolnišnici »Dr. Franca Derganca« Nova Gorica, Splošni bolnišnici Novo mesto in Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor.

Ob tem se Skupina Istrabenz plini iskreno zahvaljuje zdravstvenemu osebju za njihovo plemenito in požrtvovalno delo z bolniki v teh težkih časih.

Similar posts

Leave a comment