Kako pomemben je pilates pri vadbi?

Izvajanje vadbe pilates je še kako pomembno za zdravo doseganje želenih rezultatov, pravi Nives Orešnik, osebna trenerka in vaditeljica skupinskih vadb. Z njo se je strinjalo tudi deset deklet, ki jih je v sklopu prav posebnega projekta pripravljala na poletje.

Kot nekakšna protiutež današnjemu stresnemu načinu življenja je pilates pomemben sopotnik katerekoli vadbene zvrsti. Ob pravilnem izvajanju je zelo varen, z dolgotrajno prakso vzdržuje dobro počutje, vitalno telo, zdravo hrbtenico in preprečuje marsikatere bolečine ali poškodbe.

Vsakomur, ki je športno aktiven, obiskuje skupinske vadbe ali fitnes, Nives priporoča občasen ali pa tudi reden obisk pilates programa. Ta vadbena zvrst je predvsem osredotočena na hrbtenico, mobilnost sklepov, moč stabilizatorjev in koordinacijo mišic. Vpliva na krepitev globokih trebušnih mišic (trebušne stene) in temelji na zavedanju telesa ter sprostitvi od dnevnega stresa. Pilates številni zdravniki svetujejo tistim, ki imajo sedeče ali stoječe statično delo, starejšim, profesionalnim športnikom, čedalje več pa tudi mlajšim v času njihove rasti in razvoja.

Share this article

Similar posts

Leave a comment