Pot naj bo cilj tudi v 2017

Pot naj bo cilj tudi v 2017

December je čas, ko začnemo kovati novoletne zaobljube za prihodnje leto in ko pomislimo tudi na tiste velike ideje, ki so nam v glavi rojile leto dni nazaj.  Prav hitro pa nas ob tem prešine misel na vse tiste nedosežene cilje in neuspele poskuse uspeha, ter napake, ki smo jih storili v preteklem letu.

Je res potrebno, da nam iztekajoče leto pusti grenak občutek, ker nismo izpolnili tistih zadnjih petih novoletnih zaobljub? Morda res nismo izpolnili, kar smo si zadali na začetku leta in na to mesec za mesecem pozabljali, a upam si trditi, da smo dosegli še mnogo več. Verjamem, da smo vsi napisali mnogo zgodb, o katerih prej nismo niti sanjali in da smo doživeli mnogo velikih trenutkov, ki jih v začetku leta nismo niti pričakovali. Morda res nismo doseglih tistih zadnjih nekaj tisoč eur dobička, a kaj, ko smo pridobili novega partenrja, ki nam predstavlja zaupanje, uspeh, dolgoročno sodelovanje in nove priložnosti. Morda res nismo povečali učinkovitosti podjetja, a kaj, ko smo dosegli, da so naši sodelavci veliko bolj povezani med seboj, v službo hodijo z veseljem in z nasmehom na obrazu svojim otrokom kažejo delovno mesto. So res pomembni samo tisti veliki in glasni uspehi? Nedvomno je pomembna tudi pot in vsi padci ter nove priložnosti, ki smo jih pri tem doživeli.  Uspeh bo zagotovo prišel, če le izberemo pot, za katero smo sami prepričani, da je prava, čeprav temu ni nujno tako. Pri tem pa ne smemo obžalovati poti, ki nas pelje do novega cilja, kljub temu, da ta ni bil prvotno zarisan na našem zemljevidu.

Prevečkrat pozabimo na tiste majhne stvari, ki nam krojijo življenje in  hkrati spreminjajo naše (poslovne) poti.  Zato pomislimo na leto 2016 kot na veliko, pomembno in uspešno leto, polno radosti in čarobnih trenutkov. Naj se tako novoletne zaobljube za prihajajoče leto izoblikujejo kar same in gradijo  male uspehe, katerih temelji izvirajo že iz prejšnjih let.

Share this article

Articles by the same author

There are no articles by the same author

Leave a comment