Pred vrati sklepni del 19. sezone Pokala Spar

Na sedežu podjetja Spar Slovenija se je odvil žreb parov četrtfinala in polfinala 19. Pokala Spar. Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu med 10. in 13. februarjem, zaključni turnir najboljše četverice pa bo 15. in 16. februarja gostila ljubljanska dvorana Kodeljevo.

Žreb sklepnega dela pokalnega tekmovanja sta podjetje Spar Slovenija in Košarkarska zveza Slovenije pred vsemi zbranimi okronala s podaljšanjem dolgoletnega sodelovanja. Mag. Igor Mervič, direktor podjetja Spar Slovenija, je ob tem povedal:

”Podjetje Spar Slovenija je že vrsto let povezano s slovensko košarko, ki jo podpiramo tako v zlatih kot tudi turbulentnih časih. Ob vstopu v okroglo 20. leto sponzorstva ter obeležitvi 70. obletnice delovanja Košarkarske zveze Slovenije si v košarki želim videti še več bojevniškega in športnega duha, še več motivacije in prizadevanja za zmago. V tej luči smo v Sparu Slovenija ponosni, da bomo tudi v prihodnje partner tako pomembnemu pokalnemu tekmovanju. Naša velika želja je, da bi nam v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije uspelo dvigniti raven slovenske košarke, da bomo v prihodnje spremljali še zanimivejše boje na domačih tleh.” 

Zadovoljstva ob nadaljevanju uspešne zgodbe, ki jo pišeta Spar Slovenija in KZS ni skrival niti Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije: 

”Na Košarkarski zvezi Slovenije smo izjemno ponosni, da podjetje Spar Slovenija z zvezo in slovenskimi košarkarskimi reprezentancami zvesto sodeluje že vsa ta leta. Vstopamo v jubilejno 20. leto sponzorstva in  s tem si je Spar še bolj utrdil posebno mesto v naši košarki. V letu, ko Košarkarska zveza Slovenije praznuje 70 let delovanja, nas na klubski ter reprezentančni ravni znova čakajo številni izzivi. Podjetju Spar Slovenija in še posebej mag. Igorju Merviču se zahvaljujem, da nas pri tem podpirajo in nam stojijo ob strani. Pred nami so sklepni boji Pokala Spar in zaključni turnir, ki predstavlja prvi vrhunec letošnje sezone. Veseli me, da bomo pokalnega prvaka dobili prav na ljubljanskem Kodeljevem, kjer smo leta 2002 spremljali prvi zaključni turnir Pokala Spar. Dosedanji potek klubske sezone je bil izjemno zanimiv in izenačen, prve domače tekme čakajo Olimpijo in prepričan sem, da nas čaka razburljiv sklepni del 19. Pokala Spar, v katerem bo zaigralo trenutno najboljših osem slovenskih ekip. Vse navijače že vabim, da si ogledajo zaključni turnir na Kodeljevem, ki bo hkrati tudi lep uvod v reprezentančno dogajanje, saj nas takoj po zaključku pokalnega tekmovanja čaka začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Še enkrat zahvala podjetju Spar Slovenija za izkazano zaupanje in veselim se novih skupnih uspešnih zgodb.”

V boju za pokalni naslov osem najboljših slovenskih moštev

V sklepni del 19. Pokala Spar so uvrščeni Koper Primorska, Cedevita Olimpija, Krka, Rogaška, Helios Suns, Hopsi Polzela, Gorenjska gradbena družba Šenčur in Šentjur, torej trenutno najboljša moštva državnega prvenstva. Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu med 10. in 13. februarjem, zaključni turnir Pokala Spar pa bo na sporedu 15. in 16. februarja.

ČETRFINALNI PARI

PAR A    Rogaška : Koper Primorska

PAR B    Šentjur : Helios Suns

PAR C    Gorenjska gradbena družba Šenčur : Cedevita Olimpija

PAR D    Krka : Hopsi Polzela

V POLFINALU ZAKLJUČNEGA TURNIRJA SE SREČATA ZMAGOVALCA PAROV A:B TER C:D.

Izjave predstavnikov klubov po žrebu

Uroš Kidrič, predstavnik za stike z javnostmi KK Rogaška:

”Glede na to, da se bomo pomerili z aktualnimi prvaki in pokalnimi zmagovalci, ne moremo reči, da je bil žreb za nas prav ugoden. Je pa pokalno tekmovanje zelo specifično in presenečenja niso izključena. Nismo brez možnosti, nekaj dodatnega zagona nam lahko da tudi zadnja ligaška tekma proti Kopru Primorski, in skušali bomo priti do presenečenja.”

Goran Jagodnik, vodja ekipe KK Koper Primorska:

”V zadnjih dveh sezonah smo se veselili pokalne lovorike. Sam žreb je v zgornjem delu morda nekoliko lažji. Če želiš priti v finale in braniti naslov, moraš premagati vsakega nasprotnika. Čaka nas težko delo, zaključek Pokala Spar pa bomo pričakali dobro pripravljeni.”

Dušan Debenak, predsednik KK Šentjur:

”V Šentjurju praznujemo 50 let košarke. Dvajset let nastopamo v prvi ligi, dosegli smo kar nekaj uspehov, osvojili državni naslov, pokalna lovorika pa nam še manjka. Seveda bi jo radi osvojili. A želje so eno, realnost se bo pokazala na parketu.”

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns:

”Za Heliosom je odlična sezona in želim si, da tako nadaljujemo tudi v Pokalu Spar. Gre za specifično tekmovanje in glede na žreb nismo brez možnosti za dober rezultat. Upam, da zaključne boje pričakamo brez poškodb in dobro pripravljeni.”

Roman Horvat, podpredsednik KK Gorenjska gradbena družba Šenčur:

”V četrtfinalu nas čaka nasprotnik, s katerim letos še nismo igrali. Imajo tudi novega trenerja, ki bo v igro prav gotovo prinesel določene spremembe. Upam, da v ekipi ne bo poškodb. V finalu Pokala Spar smo že igrali in zakaj ne bi tudi letos.”

Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija:

”V pokalnem tekmovanju so presenečenja vedno možna in to mu daje še dodaten čar. Cilj vseh ekip mora biti, da napolnimo dvorane. Naša želja vsekakor je, da pokal za zmagovalca znova prinesemo v vitrine dvorane Stožice. Čaka nas težko delo, vse ekipe so dobre in naj igrišče pokaže, kdo si naslov najbolj zasluži.”

Matej Jelen, predsednik KD Hopsi Polzela:

”Kolegi so pravzaprav že vse povedali. Zakaj pa v finalu letos ne bi zaigrali Hopsi. Saj za to pravzaprav vsi tekmujemo. Želim si, da bomo brez poškodb in da se na parketu pokažemo v dobri luči.”

Miro Župevec, direktor KK Krka:

”Gre za nepredvidljivo tekmovanje, v katerem se dogajajo presenečenja. Naš cilj je, da pridemo do samega konca. Nam pa to vedno ne uspe. Bile so sezone, ko nismo bili v vlogi favoritov, pa nam je to uspelo in videli bomo, kaj bodo prinesli letošnji zaključni boji.”

Zaključni turnir četrtič na Kodeljevem

Zaključni turnir 19. Pokala Spar bo po sezonah 2001/2002, 2006/2007 in 2007/2008 znova gostila dvorana Kodeljevo, kjer se je leta 2002 odvijala prva izvedba finalnega pokalnega tekmovanja pod imenom Pokal Spar. Polfinalna dvoboja bosta v soboto, 15. februarja, na sporedu ob 15.30 in 18.30, finalni obračun pa v nedeljo, 16. februarja, ob 18.45. Naslov pokalnega prvaka branijo košarkarji Kopra Primorske.

VSE O POKALU SPAR

VSI ZMAGOVALCI POKALNEGA TEKMOVANJA

20x CEDEVITA OLIMPIJA (1992, 1993, 1994, 1995, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2017)

3x KRKA (2014, 2015, 2016)

2x SIXT PRIMORSKA (2018, 2019)

1x HOPSI POLZELA (1996)

1x ZLATOROG LAŠKO (2004)

1x HELIOS SUNS DOMŽALE (2007)

Pred nedeljskim finalnim obračunom 19. Pokala Spar bo potekal tudi zaključek sezone Mini pokala Spar. V letošnjem letu so v tekmovanju nastopila 103 moštva. Tekmi za tretje mesto in finale Mini pokala Spar si bo moč ogledati v spletnem prenosu na spletni strani www.kzs.si, vse tekme zaključnega turnirja 19. Pokala Spar pa bo tudi letos prenašal Šport TV.

Similar posts

Leave a comment