Priznana odvetniška pisarna proslavila 60. obletnico

Ena vodilnih odvetniških pisarn v Sloveniji Jadek & Pensa je v Ljubljani obeležila 60. obletnico svojega uspešnega delovanja v slovenskem in mednarodnem prostoru. Ob jubileju, ki je potekal le mesec dni po proslavi 150. obletnice odvetništva na Slovenskem, so poleg praznovanja dosedanjih dosežkov poudarili predvsem usmerjenost v prihodnost. Pri reševanju potreb strank in razvoju lastnega poslovanja so namreč v ospredje postavili svojo trdno odločenost slediti industrijski revoluciji 4.0. Pisarna je sicer ena redkih, ki na temeljih bogate tradicije svoje moči usmerja tudi v pravne rešitve pri uporabi in razvoju sodobnih tehnologij, kot sta umetna inteligenca in tehnologija blockchain.

Partnerji so na dogodku potrdili zavezo vrhunskim pravnim storitvam, družbeni odgovornosti ter skrbi za strokovni razvoj in osebno rast mlajših kolegov, prav tako pa strateški usmerjenosti v nove tehnologije. Te imajo zaradi izjemnega potenciala velik vpliv na spremembe poslovnih modelov, zato se gospodarstvo srečuje z množico novih pravnih izzivov. Pravni strokovnjaki pisarne vedno več pozornosti posvečajo celovitim pravnim rešitvam pri uporabi sodobnih tehnologij, saj verjamejo, da so te bistven element sveta prihodnosti. Skladno s svojim prepričanjem pa v pisarni tudi pri lastnem poslovanju uvajajo uporabo orodij umetne inteligence.

Ob robu praznovanja je starejši in poslovodni partner Pavle Pensa dodal: »Hiter tehnološki napredek, razvoj znanosti in lahka dostopnost informacij bistveno vplivajo tudi na vlogo odvetništva. Profesor Richard Susskind govori o spremembi pravne paradigme – namesto reševanja pravnih problemov v ospredje stopa upravljanje s pravnimi tveganji, namesto reševanja sporov, preprečevanje sporov. Če je bilo odvetništvo značilno po svoji reaktivnosti postaja sedaj vse bolj proaktivno, rešitve pa pragmatične. Omenjenim trendom sledimo tudi mi, kar nam vliva samozavest in zaupanje, da bo naši 60. obletnici sledilo še mnogo let uspehov.«

Share this article

Similar posts

Leave a comment