10 nasvetov za ustvarjanje kreativnih IG Storyjev

Predstavljanje utrinkov iz vsakdanjega življenja s pomočjo fotografij in video posnetkov je danes izredno popularno. Veliko zaslug za to gre pripisati funkciji Instagram Story (IG Story), ki jo vsakodnevno uporablja kar 500 milijonov uporabnikov.

In kako ustvariti IG Story, ki bo v 15 sekundah privabil uporabnika, ga navdušil in zadržal na vašem profilu?

Za edinstven in privlačen IG Story je ključen konsistentni in estetski videz, dober dizajn in veliko izvirnih ter raznolikih vsebin. Pri tem pa si lahko pomagate s preprostimi triki, ki vam jih predstavljam v nadaljevanju.

Tu je nekaj nasvetov za konsistenten videz:

– Vedno uporabljajte isto pisavo in barvno paleto za ustvarjanje IG Storyjev. To sledilcem olajša prepoznavnost vaših objav.

Ne uporabljajte preveč teksta. IG Storyji so dolgi le 15 sekund. Če je teksta preveč, ga sledilci ne bodo imeli časa prebrati. Ne pozabite – glavno sporočilo mora nositi fotografija ali video, in ne besedilo, ki ga dopišete!

– Ustvarite svoj prepoznaven element (lahko je to črta, pika, zvezdica, itd.), ki ga uporabljate na vseh IG Storyjih. Sledilci vas na tak način takoj prepoznajo in vedo, da gre za vašo podobo.

IG Story ponuja veliko možnosti za ustvarjanje kreativnih in izstopajočih grafik. V spodnjih videih vam razkrijem nekaj idej, kako lahko svoje IG Storyje enostavno obogatite in jim dodate edinstvenost ter svežino.

1. Ustvarite senco

S pisavo lahko dosežete poseben učinek tako, da ustvarite senco. Besedilo je treba napisati dvakrat v različnih barvah in eno besedilo prekriti čez drugo.

2. Vključite drugačno pisavo in med vsako črko dodajte presledek

Pisavo, ki jo redno uporabljate na svojih IG Storyjih, lahko občasno popestrite tudi z drugo pisavo. Pri tem pa morate ohraniti zdravo mero, da ni videti preveč kičasto. Za bolj estetski videz za vsako črko dodajte še presledek.

3. Ustvarite transparenten pas

Transparenten pas lahko ustvarite na enostaven način. Izberite funkcijo pisanja besedila in pisavo Classic. Nato zapišite piko, pritisnite serijo presledkov in zaključite s piko. Za tem dvakrat kliknite na funkcijo obarvanja pisave, da je pas bolj transparenten. Nato pas raztegnite do te mere, da se piki izgubita. Dodajajte napise ali druge elemente. Prav tako pa lahko IG Story popestrite samo z različnimi kompozicijami pasov.

4. Ustvarite kolaž fotografij

Uporabniki Iphona lahko kolaž fotografij ustvarite kar znotraj Instagram aplikacije. Odprite Instagram in izberite naključno fotografijo. Nato kliknite na »Brush Tool« in izberite skrajno levo možnost. Zatem izberite želeno barvo ozadja (ob daljšem pritisku na barvo se vam pojavi možnost širše barvne palete) in pritisnite na zaslon za približno dve sekundi. Tako boste ustvarili enobarvno ozadje.

Nato v galeriji poiščite želeno fotografijo in jo kopirajte. Odprite Instagram in fotografija se vam bo pojavila kot nalepka (Sticker), ki jo lahko poljubno povečujete, zmanjšujete in pomikate po zaslonu. Postopek ponovite, če želite dodati še kakšno fotografijo.

5. Besedilo pišite na različne načine

Obstaja kopica načinov, kako lahko besedilo zapišete na veliko bolj kreativen način. Lahko ga postavite na rob fotografije, navpično, poševno … Skratka, upajte si!

6. Zapišite vsako črko posebej

Če želite besedilo bolj poudariti, zapišite vsako črko posebej in jo drugače obarvajte ali pa se poigrajte z različno barvo ozadja. Dodatno lahko IG Story popestrite še z »Brush Toolom« in tako rišete, obkrožate ali čečkate.

7. Uporabljajte video in gife za posebne učinke

Za ozadje uporabite video in ga po istem postopku kot pri 4. točki prekrijte z enobarvnim ozadjem. Nato z »Eraser Toolom« (ki se med »Brush Tooli« nahaja skrajno desno) pobrišite en del in nanj napišite želeno besedilo. Za piko na i lahko dodate zanimiv gif, ki bo IG Story še dodatno popestril.

Kot zanimivost, poiščete lahko ustvarjalca gifov (npr. na Pinterestu) in v IG Storyju v iskalno polje za gife vpišete avtorjevo ime, s tem pa najdete unikatne in zelo estetske gife.

8. Ustvarite spiralo

Okrog osebe ali predmeta z »Brush Toolom« ustvarite spiralo. Nato z »Eraser Toolom« pobrišite določene dele, da je videti, kot da je oseba ali predmet ovita v spiralo.

9. Ustvarite paleto

Če IG Storyju ne želite dodati besedila, manjka pa mu oblikovna pika na i, potem si lahko pomagate z zelo zanimivo rešitvijo. Na tipkovnici si izberite določen element (pika, zvezdica, pomišljaj …) in ga na IG Story dodajajte v različnih barvah, ki jih izberete s fotografije.

10. Mešajte, čečkajte in ustvarjajte – prepustite se domišljiji

Instagram ponuja veliko možnosti za ustvarjanje zanimivih vsebin. Mešajte pisave, gife, povezujte in čečkajte! Ne pozabite, da ni ovir in pustite svoji domišljiji prosto pot.

IG Storyji iz dneva v dan dosegajo boljše rezultate, zato se lahko podjetja ali blagovne znamke z njihovo pomočjo na zanimiv in kreativen način povežejo s svojimi sledilci. Instagramov algoritem deluje tako, da z rednim objavljanjem in uporabo različnih možnosti, ki jih ponuja IG Story, izboljšamo svojo izpostavljenost, saj Instagram naše objave ponudi večjemu številu uporabnikov. S tem seveda povečamo doseg in vidnost posamezne objave, posledično pa dosežemo večje število uporabnikov in prepoznavnost svoje blagovne znamke.

Veliko ustvarjalnosti želim!

Share this article

Articles by the same author

Leave a comment